To je rána! Řady ODS opustil Radek Zacpal!

To je rána! Řady ODS opustil Radek Zacpal!
ilustrační foto

 

Podle zatím nepotvrzených informací dlouholetý prostějovský zastupitel za ODS Radek Zacpal vystoupil z ODS. Měl o tom písemně informovat předsedu prostějovské organizace Miloslava Musila.

 

Snažili jsme se Radka Zacpala sehnat o víkendu, ale měl zapnutou hlasovou schránku, na naši prosbu o krátké vysvětlení nereagoval, později sice telefon zvonil, ale nikdo jej nezvedal. Nedovolali jsme se ani Miloslavu Musilovi – nejprve telefon nebral, pak jej měl vypnutý. Radní Milada Sokolová je na dovolené v zahraničí, telefon nezvedla ani náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Jediný, kdo byl o víkendu „na příjmu“, byl náměstek primátora Jiří Pospíšil. A nás zajímalo, co se stane, pokud Radek Zacpal sám neodstoupí z funkcí, do nichž byl zvolen z titulu členství v ODS. A nejsou to funkce ledajaké! Kromě členství v dozorčích radách společností Lesy města Prostějova a Vodovody a kanalice Prostějov je Zacpal předsedou finančního výboru zastupitelstva města!

„Ano, Radek Zacpal byl do těchto orgánů zvolen za ODS. Předsedu finančního výboru jmenuje zastupitelstvo, členy dozorčích rad pak navrhuje rada města a zastupitelstvo je schvaluje. Další kroky tedy budou na těchto orgánech statutárního města,“ uvedl pro Pvnovinky Jiří Pospíšil s tím, že jednání Rady města Prostějova by se mělo uskutečnit 30. července a řádná schůze zastupitelstva má být v polovině září.

Další vývoj na prostějovské politické scéně budeme pro vás sledovat.

(ok)

Poslat nový komentář