Rozklikávací rozpočet města Prostějova na webu

Rozklikávací rozpočet města Prostějova na webu
ilustrační foto

Statutární město Prostějov jako jedno z prvních měst Olomouckého kraje zavede od 1. února 2014 aplikaci „Rozklikávací rozpočet.“

Jedná se o efektivní a moderní nástroj určený nejen občanům a institucím města, ale i všem zastupitelům a orgánům města pro reálné a interaktivní sledování hospodaření města Prostějova.

„Aplikace přinese všem zúčastněným složkám přehlednou, srozumitelnou a moderní (webovou) formu prezentace relevantních, konsolidovaných, historických i aktuálních ekonomických dat z informačních systémů firmy GORDIC. Umožní sledovat hospodaření města z různých úhlů pohledu rozpočtu a účetnictví. Jednoduchou interaktivní formou bude zobrazovat aktuální stav a vývoj rozpočtu a realizace příjmů, výdajů a financování,“ vysvětlil primátor města Miroslav Pišťák.

V případě zamýšlené transparentnosti ekonomiky města je připravena sada dynamických přehledů až do úrovně odvětvového členění. K publikaci dat na webu města bude docházet vždy až po řádné kontrole a potvrzení kompetentními osobami. Prezentace dat prostřednictvím libovolného internetového prohlížeče bude pro občany města Prostějova elegantní, intuitivní a efektivní. Aplikace umožní náhled i na data z předchozích roků.

Pro přístup k informacím bude možno využívat i moderních inteligentních mobilních zařízení (smartphony, tablety).

(red)

Poslat nový komentář