Zametače v ulicích jsou potřeba

Zametače v ulicích jsou potřeba
ilustrační foto

Páteční poledne, ucpaná Wolkerova ulice, vozy jen obtížně objíždějící překážku - čistící vůz ASA. Na základě upozornění čtenářů se redakce s otázkou týkající se doby strojního čištění obrátila na Tomáše Fajkuse, regionálního vedoucího provozu Jižní Morava společnosti ASA.

„V první řadě je pro udržení co nejvyšší kvality životního prostředí v Prostějově, spojené také se snížením prašnosti v ovzduší, nutno komunikace udržovat v čistotě. Bezpodmínečně je to nutné obzvláště v současném období, kdy probíhá úklid po zimní údržbě spojený s odstraněním zbytků inertního posypového materiálu,“ konstatoval Tomáš Fajkus.

Harmonogram čištění komunikací je podle jeho slov sestavován na základě priority jednotlivých komunikací a s ohledem na jejich dopravní vytížení v průběhu dne. „Na hlavní komunikace s vysokým dopravním zatížením pak je čištění směřováno do méně exponovaných časů, což doba okolo poledne je. Nemáme do současnosti zkušenosti s tím, že by kvůli činnosti naší čistící techniky vznikaly v Prostějově výraznější dopravní komplikace, k menšímu zdržení projíždějících vozidel samozřejmě docházet může,“ dodal Tomáš Fajkus, který zároveň naším prostřednictvím žádá obyvatele města o jistou míru tolerance a trpělivosti. (ber)

 

Poslat nový komentář