Za kvalitní zeleninu lidé rádi připlatí

Za kvalitní  zeleninu lidé rádi připlatí
ilustrační foto
Další fotky: 
Za kvalitní  zeleninu lidé rádi připlatí
Za kvalitní  zeleninu lidé rádi připlatí

Prostějovská tržnice patří k neodmyslitelnému koloritu města a lidé z míst, kde podobný prodej zahrádkářů a malých hospodářů není, nám to právem závidí. Nyní, v plné sezoně, zde dostanete koupit takřka všechno, na co si vzpomenete.

"Brambory tady mají sice o něco dražší, ale nesrovnatelně lepší, než v supermarketu. Minulý týden jsem tam koupil brambory v akci a skoro každá byla nahnilá. Tady vím, že kupuju kvalitu," řekl nám pan Petr při placení u jednoho ze stánků.

I na tržnici vrcholí sezona a nabízí téměř vše, na co si ze sortimentu zeleniny vzpomenete, od kapusky a zelí přes papriky a rajčata až po zelené fazolky. Nabídku pak doplňují letní jablka, poslední jahody, první angrešt a meruňky. "Meruněk letos moc nebude, je sucho," posteskl si jeden z prodejců.

Nikomu z nakupujících nevadí, že ceny jsou tu trochu vyšší než v supermarketech. "Jen se podívejte na ta rajčata. Jsou nádherně červená a voňavá. Taková v supermarketu nekoupíte," chlubil se nabízeným sortimentem další z prodejců. "To je pravda. Zaplatím sice o nějakou korunu víc, ale vím, co kupuji," potvrdila mladá žena, která si z tržnice odnášela košík s rajčaty, paprikami a okurky. "Bude šopský salát," dodala. (ok)

Poslat nový komentář