Střelmistr, který odstřelil OP, zpochybnil video s letícím kamenem

Střelmistr, který odstřelil OP, zpochybnil video s letícím kamenem
ilustrační foto
Další fotky: 
Střelmistr, který odstřelil OP, zpochybnil video s letícím kamenem

Prověřování bezpečnosti odstřelu budov Oděvního podniku v Prostějově, při kterém podle videa kolujícího po internetu úlomek zdiva ve vysoké rychlosti vlétl mezi přihlížející, se protáhne. Střelmistr zpochybnil pravost videa. Podle něj jde o podvod.

Šest hal bývalého OP bylo odstřeleno v sobotu 28. června. Mezi dav, sledující odstřel z tzv. bezpečné zóny, vletělo několik úlomků betonu (PvNovinky informovaly 29. června). Na několika videích zveřejněných na internetu stojí za páskou skupina mužů, mezi kterými krátce po odstřelu proletí kámen. Někteří z nich uhnuli, muž za kamerou si poté postěžoval, že jej úlomek trefil do ruky. Dokládá to i toto video z portálu youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Xdz_bEfin_w.

Jak je patrno, pokud by úlomek směřoval jen trochu jiným směrem, mohlo dojít k tragedii. Úlomkem na památku se pyšní i dáma, která sledovala odstřel od estakády. "Kus zhruba 5 cm velký trefil do nohy pána, co stál vedle," ukázala trofej i na kameru televizního štábu.

Na základě videa se incidentem začala zabývat Státní báňská správa. Úřad stále nerozhodl, zda se střelmistrem či firmou zajišťující demolici hal zahájí správní řízení. "Pan Sobíšek rozporoval některé amatérsky pořízené videozáznamy, které podle něj mohou být fotomontáží," řekl ČTK mluvčí SBS Bohuslav Machek s tím, že úřad požádal o informace policisty a hasiče, kteří se podíleli na zabezpečení prostoru v okolí budov OP, aby mohl videozáznamy lépe posoudit.

"Ozval se mi někdo, který o sobě prohlašuje, že je odborníkem na počítačovou animaci. Dotyčný tvrdí, že kámen zachycený na videozáznamu má příznaky podvodu," řekl podle ČTK Sobíšek, podle kterého byl při odstřelu lehce zraněn jeden člověk, který odmítl lékařské ošetření.

Prostějovská nemocnice ale přesto muže, zraněného při demolici, ošetřila. „Vyhledal u nás lékařskou pomoc s drobným tržným zraněním, které mu lékaři ošetřili a poté byl propuštěn do domácí péče,“ potvrdila informaci mluvčí nemocnice Hana Szotkowská. (ber)

Poslat nový komentář