V Kostelecké bude obnoveno dětského hřiště

V Kostelecké bude obnoveno dětského hřiště
ilustrační foto

Město vyjde vstříc žádostem maminek z vnitrobloku panelových domů Kostelecká 11 - 15 o obnovu dětského hřiště. Původní bylo před několika lety zrušeno na základě požadavku zdejších občanů stěžujících si na tehdejší počínání nepřizpůsobivých obyvatel z Kostelecké 17.

Nové hřiště tady opět vznikne, rada města již schválila na úterní schůzi rozpočtové opatření ve výši padesáti tisíc korun na pořízení projektové dokumentace.

„Víme, že v minulosti se někteří obyvatelé stavěli odmítavě k možnosti výstavby dětského hřiště, ale to bylo z důvodu, že v Kostelecké 17 byli ubytováni problémoví občané, kteří ničili vše, co nebylo jejich,“ napsaly maminky ve své žádosti.

„Je to tak, obsazení obyvatel tohoto domu se v průběhu posledních let zcela změnilo, dnes jsou tady byty s pečovatelskou službou pro seniory a část je vyhrazena pro spoluobčany v krizové životní situaci,“ potvrdila náměstkyně primátora Alena Rašková.

V nejbližším okolí se žádné dětské hřiště nenachází. „V této lokalitě se mění demografická struktura, přibývá tady mladých rodin s malými dětmi. Jejich žádost má naši podporu,“ uzavřela Rašková. (red)

Komentáře

 Předpokládáme, že dětské hřiště vznikne rozšířením a vylepšením stávajícího dětského hřiště mezi panelovými domy. To je opravdu maličké s jednou skluzavkou,houpačkou .Výhodou ale je jeho oplocení.Všichni důchodci se ale obávají,že bude vznikat nové dětské hřiště u panel.domu Kostelecká 17 (dům s peč.službou).V jeho okolí žádné děti nejsou a důchodci si na písku bábovičky určitě dělat nebudou.Taktéž spojení ubytování důchodců s osamělými matkami s dětmi je opravdu nápad posouzeníhodný psychiatrem. Hádky o výživné,o děti pod okny domu budou opravdu rušné.V zimním období pak děti využijí chodby coby hřiště,protože kam pak s nimi ?Možná tak ještě do výtahu,sem a tam aby se nenudily.Důchodci pak svižně do 7.patra vyběhnou a nebudou si už stěžovat,že je jim zima.

 

Poslat nový komentář