Olomoucký kraj hlásí pohodové silnice

Olomoucký kraj hlásí pohodové silnice
ilustrační foto

Na Jesenicku a Šumpersku v noci na dnešek slabě sněžilo, všechny silnice ale byly od rána se zvýšenou opatrností sjízdné. V ostatních částech Olomouckého kraje sněhové přeháňky nebyly a silnice jsou holé. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

"Na Šumpersku v noci napadl zhruba centimetr sněhu. Silnice první třídy jsou po chemickém ošetření mokré, vozovky druhé a třetí třídy pokrývá ujetá vrstva s posypem. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností," řekl dispečer šumperské správy. Podobná situace je také na sousedním Jesenicku.

Na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku nesněžilo. "V noci jsme nemuseli vyjíždět. Silnice jsou ráno holé a teplota se pohybuje kolem bodu mrazu," uvedl dispečer prostějovské správy silnic.

Více práce měli silničáři v úterý, kdy v Olomouckém kraji napadlo až deset centimetrů sněhu. Posypovým vozům a pluhům se do odpoledne podařilo sníh z většiny silnic odstranit.

"Jel jsem dopoledne do Olomouce a projel i výpadovky na Přerov na druhou stranu na Mohelnici. Všude to bylo v pohodě, silnice většinou suché, jen v některých místech byly mokré kvůli tajícímu sněhu," potvrdil náš čtenář Petr, který je profesionálním řidičem. (ber, ok)

Zdroj: ČTK

 

Poslat nový komentář