Mezi vyhlášenými kulturními granty je jedno zbrusu nové téma

Mezi vyhlášenými kulturními granty je jedno zbrusu nové téma
ilustrační foto

Město Prostějov vyhlásilo témata kulturních grantů na rok 2015. Jsou celkem tři a zájemci mohou žádosti podávat do poloviny března.

"Tradičně zůstává téma Představení umění prostějovské mládeže a studentů, které má mezi zájemci o grant největší ohlas. Druhé téma - Tisíc not na zámku - nabízí možnost využít nádvoří této historické dominanty Prostějova, která se po renovaci znovu skví krásou a o pořádání hudebních akcí komornějšího rázu si doslova říká. Široce definované třetí téma – Oživení kulturního dění v Prostějově – otvírá zájemcům možnost ucházet se o grant v jakékoliv kulturní oblasti,“ uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková s tím, že se letos upustilo od směřování kulturních akcí na náměstí, neboť zde probíhá rekonstrukce a do konce června se tu žádné kulturní akce pořádat nemohou.

Žádosti o kulturní granty mohou zájemci podávat do 15. března 2015 osobně nebo poštou na adresu podatelny Magistrátu města Prostějov, nám. T. G. Masaryka 130/14, 796 01 Prostějov. Tiskopisy jsou totožné s tiskopisy žádostí o veřejnou finanční podporu, je však třeba je zřetelně označit slovy KULTURNÍ GRANT. (ok)

Poslat nový komentář