Z autobusu nás vyhodili. Nemají lístky

Z autobusu nás vyhodili. Nemají lístky
ilustrační foto

S nedobrou zkušeností se na PvNovinky obrátila čtenářka Lenka. Spolu s manželem chtěla 1. července cestovat busem společnosti Arriva Express z Olomouce do Brna a vystoupit na půli cesty, v Prostějově. Vybrali si ale linku, která, i když přes naše město jede, cestující sem nepřepravuje. Údajně proto, že jízdenky na tuto trať nelze vystavit.

„Chtěli jsme jet v 8,50 hodin od FN Olomouc. Řidič ani po delší době jízdenky nebyl schopen vystavit a tak nás dva a pána, který byl za námi a měl stejné přání, do autobusu nevzal. Byli jsme všichni tři řádně rozzlobení, v Prostějově jsme totiž měli nastoupit do dalšího busu, který nás vezl dál,“ popsala první zkušenost paní Lenka.

Vrátili se tedy domů a znovu zkontrolovali příslušné jízdní řády. Žádná výjimka nikde nefigurovala, a tak vzápětí zaslala přepravní společnosti Arriva Express stížnost. „Uvedla jsem, co se stalo a dotázala se, zda společnost skutečně zakázala vydávání jízdenek na tuto trasu, nebo zda zaměstnává člověka, který jízdenky neumí vystavit. Zároveň jsem požádala, aby v prvním případě vyvěsili k jízdním řádům dodatky s tímto sdělením a v druhém své zaměstnance řádně proškolili,“ dodala.

Odpověď dostala vzápětí, i když ne s řešením. „Olomoucký kraj nám určil řadu přepravních podmínek. Mimo jiné, kdybyste nastupovali na tuto trasu u hlavního nádraží, jízdenky na trasu Olomouc – Prostějov by vám nebyly vydány. V tomto případě ale vydány být měly. Stížnost předáváme nadřízeným řidiče a prosíme o trpělivost. Z důvodů dovolených se s příslušnou odpovědí a řešením situace ozveme až v týdnu od 10. července,“ odpověděl přepravce.

Jenže to paní Lenku neuspokojilo. „V žádném jízdním řádu není napsáno, kde smíte a nesmíte nastupovat, abyste se do Prostějova dostali. Že dopravce omezuje kraj je mi jedno. Jejich problém je, že to nedokáží dát na vědomí cestujícím. My jsme tak čekali na další spoj dvě hodiny,“ dodala.

O pokračování kauzy budeme informovat. (ber)

Komentáře

Čtenářka Lenka s manželem bude asi pěkně BLBÁ. Co leze do autobusu, který nezastavuje v PV !!!

Poslat nový komentář