Stav finančních rezerv Prostějova se zvedne o miliony korun

Stav finančních rezerv Prostějova se zvedne o miliony korun
ilustrační foto

Vysoké naplnění některých položek příjmové části rozpočtu (oproti schválenému rozpočtu 2018), zvedá finanční rezervu města.

Příjmy z pozemků nebo vyšší plnění i prodej ostatních nemovitostí a jejich částí je oblast, ze které poputují peníze do rezerv města. Jedná se o peníze z prodeje pozemků, kdy došlo k úhradě kupních cen za prodej pozemků v průmyslové zóně společnostem Mubea Stabilizer Bar Systems s.r.o., (cca 30,6 milionu korun) a DGPack s.r.o., (cca 37,4 milionu korun).

„Vzhledem k tomu, že v době přípravy rozpočtu na rok 2018 nebylo známo, kdy dojde k podpisu smluv a následně úhradě kupních cen, nebyl tento příjem do návrhu rozpočtu zahrnut. Celkem do Fondu rezerv a rozvoje půjde 54,9 milionu korun,“ uvedl náměstek Pospíšil.

Příjmy jsou dále navýšeny o finanční prostředky vrácené notářskou kanceláří ve výši 3,8 milionu korun (na výkup pozemků od spolku Sportovní klub SPORT TREND PROSTĚJOV, z. s.) + téměř 48,5 tisíce korun za úroky z úschovy. Oproti schválenému rozpočtu představuje vyšší plnění i prodej ostatních nemovitostí a jejich částí. Od začátku letošního roku byly uzavřeny dvě kupní smlouvy na prodej majetku v celkové hodnotě téměř 2,8 milionu korun. (red)

Poslat nový komentář