Město opět poskytne školám peníze na pořízení pomůcek pro prvňáčky

Město opět poskytne školám peníze na pořízení pomůcek pro prvňáčky
ilustrační foto

Loňská novinka se osvědčila, a proto vedení města opět poskytne základním školám peníze, které mají alespoň trochu ulevit peněženkám rodičů budoucích prvňáčků. Jde o navýšení městského příspěvku základním školám pro žáky prvních ročníků ve výši jednoho tisíce korun (pro jednoho žáka) na pořízení školních pomůcek pro školní rok 2018/2019.

„Tento příspěvek, jeho poskytnutí, velmi pozitivně hodnotili jak zástupci škol, tak i zákonní zástupci dětí. Proto k němu přistupujeme znovu. Základní pomůcky, jako jsou sešity, pastelky, barvy a podobně zaplatí škola. Rodiče pořídí dětem jen aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor,“ uvedla náměstkyně primátorky Ivana Hemerková a doplnila, že rodiče budou o tomto kroku pochopitelně opět informováni, aby zbytečně nemuseli vynakládat peníze na pomůcky, které jim zajistí škola.

Na základě zápisu dětí do 1. ročníků základních škol v Prostějově (v pátek 20. 4. 2018) bylo zapsáno a nastoupí ve školním roce 2018/2019 do 1. ročníků základních škol 445 dětí. Město takto vynaloží částku 445 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář