Kulturní léto v Senátu hostilo hudebníky z Němčic

Kulturní léto v Senátu hostilo hudebníky z Němčic
ilustrační foto
Další fotky: 
Kulturní léto v Senátu hostilo hudebníky z Němčic

Tři autobusy – jeden z Prostějova a dva z Němčic nad Hanou – vyjely 5. července do Prahy na pozvání senátorky Boženy Sekaninové. Právě jí jsme se zeptali, jak návštěva probíhala a jaký měli Hanáci v Senátu program.

„Jako každý rok, tak i letos probíhá ve Valdštejnské zahradě Kulturní léto v Senátu. A právě ve sváteční den příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje se konal koncert, na němž vystoupilo sedmdesát členů Dechového souboru ZUŠ z Němčic nad Hanou a němčický dětský taneční soubor. Byla jsem nadšená, jakou hudebníci a malí tanečníci, i ostatní účastníci zájezdu dokázali vytvořit fantastickou atmosféru,“ uvedla pro PvNovinky Božena Sekaninová.

Podle jejích slov bylo ve Valdštejnské zahradě plno, lidé seděli na trávnících, přišli i sokolové, kteří byli v Praze právě na Všesokolském sletu, ať už jako návštěvníci či cvičenci. Účastníci z Prostějova a z Němčic si prohlédli prostory Senátu, a protože zde o svátcích byla restaurace zavřená, senátorka zajistila občerstvení podle svého gusta – chléb se sádlem a výpečky ze zelím, samozřejmě také hanácké koláče. Pro ty, kteří byli v Praze třeba poprvé nebo ji neznají, byla připravena něco jako průvodcovská služba, prostě povídání o všech pamětihodnostech, které cestou k Senátu míjeli.

„Musím říci, že to nebyla letos první návštěva Valdštejnské zahrady. Už v květnu zde v rámci Krojovaných slavností vystupovali členové souboru Mánes i s dětským Mánesáčkem a rovněž vzbudili zaslouženou pozornost. I tentokrát se turisté vyptávali, odkud hudebníci pocházejí a překvapilo je, že poměrně malé město, jako jsou Němčice, má tak velký a kvalitní dechový orchestr,“ řekla senátorka, která mimo jiné často v Senátu pořádá výstavy a prezentaci umělců z našeho regionu.

„Ještě bych ráda dodala, že komentované prohlídky historických prostor Senátu využilo za dvě moje funkční období na tři tisíce obyvatel Prostějovska včetně některých kolegů z prostějovského zastupitelstva,“ dodala Sekaninová. (ok)

Poslat nový komentář