Dopravně bezpečnostní akce na Prostějovsku zjistila desítky přestupků

Dopravně bezpečnostní akce na Prostějovsku zjistila desítky přestupků
ilustrační foto

Ve dnech 10. a 12. srpna 2018 proběhla na Prostějovsku místní část celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování povolených rychlostních limitů jízdy. Akce se zúčastnily čtyři hlídky policistů dopravního inspektorátu.

Během dvou šestihodinových akcí policisté zjistili celkem 31 dopravních přestupků, které vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 30 300 korun. Ve dvaadvaceti případech se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy. Tyto přestupky policisté vyřešili uložením pokut v souhrnné výši 19 800 korun.

Na republikovou akci navázali policisté všech základních útvarů územního odboru Prostějov akcí okresní. Ta proběhla v pondělí 13. srpna 2018 v době od 5:00 do 9:00 hodin na komunikacích v rámci celého prostějovského okresu. Policisté při akci zkontrolovali celkem 415 vozidel, přičemž zjistili 15 dopravních přestupků, vyřešených na místě uložením pokut v souhrnné výši 3 300 korun. „V dalších třech případech policisté zjistili řidiče pod vlivem alkoholu. Tyto přestupky budou k dořešení oznámeny příslušnému správnímu orgánu,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář