Požární ochrana očima dětí a mládeže. Soutěžte!

Požární ochrana očima dětí a mládeže. Soutěžte!
ilustrační foto

Soutěže se mohou zúčastnit školská i mimoškolská zařízení, a to ve třech částech – literární, výtvarné a části zpracovávané pomocí digitálních technologií. Vyhlášen je již 45. ročník klání.

Obsahové zaměření tématu pro rok 2019 – „V domě hoří! A co teď?“ je například – příznaky požáru v domě, co je potřeba udělat nejdříve, co následně, hasební prostředky pro prvotní zásah, význam pořádku a přehlednosti na únikových schodištích, ve sklepech, součinnost s jednotkou požární ochrany a podobně.

Více podrobností o rozdělení kategorií a podmínkách odevzdávaných prací či termínech se dozvíte v Metodickém pokynu starosty SH ČMS https://mladez.dh.cz/index.php/volnocasove-aktivity/akce-pro-deti-a-mladez/538-pozarni-ochrana-ocima-deti-a-mladeze-2019-vyhlaseni.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo v okrese Prostějov celkem 789 dětí ze čtyř mateřských, šesti základních, jedné střední, jedné speciální školy, a také ze čtyř sborů dobrovolných hasičů. Odměnou pětadvaceti dětem byly diplomy a ceny.

Z okresního kola nejlepší práce dětí postupovaly do krajského kola, kde získaly 1.- 3. místo děti ze ZŠ Dr. Horáka.V kategorii dětí do 5 let se umístila na 3. místě Stela Sýkorová (MŠ Žešov).V kategorii dětí do 6 let se na 1. místě umístil Jakub Šmídek (MŠ Dvořákova Prostějov).V kategorii dětí ZŠ (1. - 2. tř.) obsadila 2. místo Adéla Reichstadterová (RG a ZŠ Studentská) a 3. místo Tereza Božková (ZŠ a MŠ Brodek u Konice).V kategorii ZŠ (3. - 5.tř.) získala 3. místo Alex Andělová (RG a ZŠ Studentská 2 Prostějov).V kategorii ZŠ (8. - 9. tř.) se na 1. místě umístil Tomáš Pekař (ZŠ a MŠ Kollárova 4 Prostějov).V celorepublikovém hodnocení obsadil 2. místo v kategorii do 6 let Jakub Šmídek (MŠ Dvořákova Prostějov).

Fotogalerii z předávání cen v soutěži naleznete na https://oshprostejov.rajce.idnes.cz/201806_Pozarni_ochrana_ocima_deti/.

Okresní sdružení hasičů v Prostějově by chtělo touto cestou také poděkovat statutárnímu městu Prostějov za jeho finanční příspěvek k nakoupení cen pro děti a mládež do této soutěže.

(Zdroj a foto: Marcela Vystrčilová)

Poslat nový komentář