V roce 2018 přijali prostějovští strážníci na lince 156 přes devět tisíc tísňových volání

V roce 2018 přijali prostějovští strážníci na lince 156 přes devět tisíc tísňových volání
ilustrační foto

V roce 2018 přijali prostějovští strážníci na lince 156 celkem 9 128 tísňových volání, což je v průměru 25 oznámení denně.

„Předmětem oznámení je celé spektrum událostí, od nedovoleného parkování, nedovolený zábor, skládku, podezřelé chování osob, oznámené „drobné“ krádeže, zejména obsazená vyhrazená parkoviště, stání ve vjezdu, narušování občanského soužití, rušení nočního klidu, chování bezdomovců apod. Občané ale oznamují i podezření na spáchání trestného činu a události, ve kterých jsou příslušné podle věcně i místní příslušnosti jiné orgány, zejména orgány policie," uvedl ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

Také díky oznámení se podařilo zadržet v mnoha případech pachatele a předat policii. Tak tomu bylo ve čtyřiceti případech, kdy policii byly předány události s podezřením na spáchání trestného činu, bylo zadrženo deset pachatelů trestných činů a zadrženo osm hledaných osob. Občané oznamovali i dopravní nehody, kterých bylo hlášeno celkem 22.

„Z celkového počtu oznámených událostí bylo 4 546 událostí, jako podezření na přestupek či trestný čin," dodal Nagy. (ber)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář