Prostějov hostil soutěž v kosmetické a účesové tvorbě

Prostějov hostil soutěž v kosmetické a účesové tvorbě
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějov hostil soutěž v kosmetické a účesové tvorbě

Soutěž proběhla koncem ledna 2019, kdy do Prostějova přijelo 26 talentovaných kosmetiček, kadeřníků, kadeřnic a jejich kantorů. Pořádajícími školami byla SOŠ nám. E. Husserla a SŠ automobilní. Mladí umělci bezezbytku prokázali své nadání.

„Šlo o nultý ročník celostátní soutěže v kosmetické a účesové tvorbě. Místem konání, které podtrhlo téma klání „První republika“, byl Národní dům,“ uvedla Jitka Křenková ze SOŠ nám. E. Husserla. Mladí umělci přijeli z Brna, Jihlavy, Uherského Hradiště, Oder, Vizovic, Dvora Králové nad Labem, Velkého Újezdu a Lanškrouna. Klání budoucích kosmetiček či kadeřníků doplňoval kulturní program - charleston v podání ZUŠ Vladimíra Ambroze Prostějov, a módní přehlídka pod taktovkou studentů Střední školy designu a módy Prostějov.

„Návštěvníci si mohli zakoupit vyšívané etue výrobců kožedělného zboží a nahlédnout do kuchyně prezidenta první republiky Masaryka. Jeho oblíbená jídla, upravená pro dnešního labužníka, připravili se svými učitelkami žáci oborů kuchař a gastronomie,“ doplnila Křenková. Modelky předvedly kromě účesů a líčení i zdařilé variace na prvorepublikové róby a doplňky.

V kategorii Kosmetická tvorba stanula na prvním místě Nela Navrátilová ze SPŠ Lanškroun, těsně ji následovaly Lucie Alturbanová ze SOŠ Prostějov na druhém a Tereza Lebedová z OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava na třetím místě.

V kategorii Účesová tvorba si odvezla první místo Simona Nováková, druhé pak Aneta Juhaňáková, obě z Jihlavy, na třetím místě se umístila Natálie Chrástková ze SŠS Uherské Hradiště.

Malou pozorností byli oceněni všichni soutěžící i účinkující, ti na stupních vítězů pak převzali účastnické listy a dárkové balíčky z rukou náměstka primátora Jana Krchňavého, ředitelky SOŠ nám. E. Husserla Márie Zámostné a ředitele SŠ automobilní Rudolfa Rašky.

(Zdroj a foto: Jitka Křenková, SOŠ nám. E. Husserla 1, Prostějov, redakčně upraveno)

Poslat nový komentář