Dnes začíná další soud v kauze Kvitová. Vypovídat bude i Petra

Dnes začíná další soud v kauze Kvitová. Vypovídat bude i Petra
ilustrační foto

U Krajského soudu v Brně začíná dnes v 9 hodin další kolo soudního jednání s Radimem Ž. Ten čelí obvinění z napadení tenistky Petry Kvitové, které se odehrálo v jejím prostějovském bytě v prosinci 2016. Ve vazbě je již více než sedm měsíců.

Kvitová by měla dnes u soudu vypovídat. Jednou se ze soudního slyšení omluvila kvůli nemoci a jednou jí prý nepřišla doručenka. Dalšího stání by se už ale měla zúčastnit. Slíbila to krátce po příletu z Australian Open. „Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit," vyřídil za českou tenistku její mluvčí Karel Tejkal. Soud proběhne dnes a bude pokračovat i ve středu.

Petra Kvitová soud požádala o výslech mimo soudní síň. „Soud zvažuje žádost, aby výslech mohl probíhat v nepřítomnosti Petry v soudní síni, ve stejné místnosti jako bude obžalovaný,“ doplnil mluvčí. Kvitová loni při rekognici Radima Ž. poznala a označila za pachatele. (ber)

Foto: TN.CZ

Poslat nový komentář