Olomoučtí celníci zajistili v lednu dvě cisterny s lihem

Olomoučtí celníci zajistili v lednu dvě cisterny s lihem
ilustrační foto
Další fotky: 
Olomoučtí celníci zajistili v lednu dvě cisterny s lihem

Olomoučtí celníci zajistili v lednu 2019 dvě cisterny s denaturovaným etanolem (lihem). Daňový únik pravděpodobně přesáhl hranici 16 milionů korun.

Celníci prováděli v předposledním lednovém týdnu běžné kontroly na silnici ve směru Olomouc – Ostrava, a to v blízkosti obce Kocourovec. Vytipovali si ke kontrole nákladní vozidlo s cisternovým návěsem s polskou státní poznávací značkou. Cisterna obsahovala více než třicet tisíc litrů etanolu (lihu). Při kontrole průvodních dokladů nebyl řidič schopen předložit řádně vyplněné dokumenty.

„Den na to prováděli celníci stejné kontroly, a to na silnici v blízkosti obce Žerůvky. Opět si vytipovali ke kontrole nákladní vozidlo s cisternovým návěsem s polskou státní poznávací značkou. Cisterna obsahovala rovněž více než třicet tisíc litrů etanolu a řidič nebyl schopen předložit řádně vyplněné dokumenty,“ uvedla mluvčí Celního úřadu Olomouc Marie Bortlová s tím, že celníci nákladní vozidla s etanolem zajistili.

V případě, že se podezření z nelegální přepravy etanolu potvrdí a řádné zdanění se nepodaří prokázat, hrozí v tomto případě propadnutí zboží i dopravního prostředku ve prospěch státu. Dále bude vyměřena spotřební daň, která je předběžně vyčíslena na více než 16 milionů korun.

(Zdroj CÚ Olomouc)

Poslat nový komentář