Změna v plánu oprav chodníků v roce 2019. Místo Lidické se opraví Nerudova

Změna v plánu oprav chodníků v roce 2019. Místo Lidické se opraví Nerudova
ilustrační foto

Rada města Prostějova odsouhlasila úpravu plánu oprav chodníků v roce 2019. Oprava v části ulice Lidická bude nahrazena opravou chodníku v části ulice Nerudova.

„Po schválení plánu oprav chodníků na rok 2019 nám společnost T-Mobile Czech Republic, a.s. oznámila svůj záměr na vybudování optické sítě na území celého města s tím, že první etapu připravují v jihovýchodní části města. Vlastní výkopové práce v komunikacích (chodnících) a zeleni plánují zahájit v roce 2020,“ vysvětlil důvod změny primátor František Jura.

Schválený plán oprav chodníků na rok 2019 počítal s celoplošnou opravou části chodníku v ulici Lidická, což je právě v trase plánovaného překopu chodníku pro položení optického kabelu.

„Celoplošnou opravu chodníku na části ulice Lidická provedeme až po pokládce optického kabelu, aby nedošlo k rozkopání nového chodníku. Současně do plánu oprav zařadíme opravu části chodníku na ulici Nerudova (západní strana od ulice Plumlovská po ulici Melantrichova) o výměře 370 metrů čtverečných s předpokládanými náklady asi 440 tisíc korun. Tento chodník je frekventovaný z původní staré dlažby různých rozměrů a jeho stáří odhadujeme na zhruba 40 až 50 roků,“ informoval první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Oprava této části chodníku bude navazovat na investiční akci v ulici Plumlovská, čímž dojde k propojení nových chodníků.

(red)

Poslat nový komentář