Projekt sdílení kol si vyžádal pronájmy pozemků

Projekt sdílení kol si vyžádal pronájmy pozemků
ilustrační foto

Rada města Prostějova schválila pronájmy pozemků v souvislosti s pilotním projektem sdílených kol. Pronájem pozemků pro společnost nextbike Czech Republic s.r.o., Olomouc se týká devíti stanovišť - desáté je v jednání, v maximální rozloze do 15 metrů čtverečných.

„Pronájmy budou na dobu určitou, konkrétně od 30. 3. 2019 do 30. 6. 2019. Výše nájemného činí 100 Kč/m²/rok, tj. Celkem 3 440 Kč za sjednanou dobu pronájmu. Nájemce bude vlastním nákladem zajišťovat a odpovídat za provoz, údržbu a opravy předmětu pronájmu a pevných stanic pro sdílená kola umístěných na předmětu pronájmu,“ vysvětlil primátor města Prostějova František Jura.

Místa, kde jsou nové stojany pro sdílení kol rozmístěny:

1) ulice Mathonova, u autobusových zastávek,

2) ulice Janáčkova, u autobusového nádraží,

3) ulice Kojetínská, u autobusové zastávky,

4) nám. T. G. Masaryka, před domem č. 125/15,

5) ulice Plumlovská, u Penny marketu,

6) ulice Janáčkova, naproti vlakovému nádraží,

7) ulice Kralická, naproti vjezdu do areálu společnosti Windmöller & Hölscher Czech s.r.o.,

8) ulice Melantrichova, u hlavního vchodu do základní školy,

9) ulice E. Valenty, u hlavního vchodu do základní školy.

10) v jednání

„Projekt sdílených jízdních kol byl zahájen 1. 3. 2019, ale z časových důvodů nebylo možno stihnout zveřejnit do tohoto termínu záměr pronájmu předmětných pozemků na celou dobu trvání pilotního projektu. Z toho důvodu bylo navrženo pronájem předmětných pozemků řešit dvěma smlouvami, které by svou dobou pronájmu na sebe vzájemně navazovaly,“ vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že nyní, po schválení pronájmu bude se společností nextbike Czech Republic s.r.o., uzavřena druhá nájemní smlouva na pronájem předmětných částí pozemků Statutárního města Prostějova za účelem umístění devíti kusů pevných stanic pro sdílená kola po uvedenou zbývající dobu trvání pilotního projektu. (red)

Komentáře

Kdo to všechno platí??

Poslat nový komentář