Falšované kabanosky opět na pultech. Tentokrát v Lidlu

Falšované kabanosky opět na pultech. Tentokrát v Lidlu
ilustrační foto
Další fotky: 
Falšované kabanosky opět na pultech. Tentokrát v Lidlu

Kabanosy s nízkým obsahem masa nařídila stáhnout z pultů Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Uzenky se objevily v jedné z provozoven obchodní sítě Lidl. Výrobcem je polská společnost.

Zákazníky měly podle inspekce klamat etikety na kabanosech s označením Pikok z chomutovského Lidlu. Vyrobila je polská společnost Tarcynski S.A. Na 100 gramů extra tenkých kabanosů bylo podle etikety použito 14 gramů hovězího masa, podle laboratorních výsledků ale tato hodnota nepřesáhla jeden gram. Stejně tomu bylo u kabanosů s chilli. „Inspekce prodejci nařídila stažení předmětné potraviny ze všech svých poboček a zahájí správní řízení o uložení pokuty. Informace na obalu u uvedených šarží klamala spotřebitele ohledně skutečného složení potraviny, a tím došlo k porušení Evropského nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům," sdělila inspekce

Nejsou to ale první kabanosy od stejného polského výrobce, ve kterých se šetřilo na mase. Inspekce o několika případech informovala v první polovině března. Kabanosy se objevily v prodejnách Lidl a Kaufland.

(Zdroj SZPI)

Komentáře

"Na 100 gramů extra tenkých kabanosů bylo podle etikety použito 14 gramů hovězího masa, podle laboratorních výsledků ale tato hodnota nepřesáhla jeden gram. " No ale furt tam nějaký maso bylo, né??? :-)))) Stačilo by napsat, že " kabanos obdahuje stopové prvky masa" a bylo by po problému.

Poslat nový komentář