Prostějovští fans přidávají Policii ČR práci

Prostějovští fans přidávají Policii ČR práci
ilustrační foto

Fanoušci prostějovských hokejistů mají velmi špatnou pověst v rámci první hokejové ligy. Své o tom ví prostějovští policisté, kteří zajišťují veřejný pořádek při utkání a stíhají protiprávní jednání. K dnešnímu dni evidují osm zákazů vstupu na utkání. Potrestaným fanouškům je od 21 do 31 let.

„V rámci bezpečnostních opatření k hokeji v roce 2018 mimo jiné evidujeme 2 x násilí proti úřední osobě (napadení úředníci FÚ), kde hrozí trest až 4 roky vězení. 5 x je to výtržnictví – až 2 roky vězení, 1 x poškození cizí věci (pád zářivky při pálení šály) – až 1 rok vězení, 2 x přestupek proti veřejnému pořádku – zahalování obličeje – až 10 tisíc korun. Jedenkrát evidujeme organizaci nepovoleného pochodu fanoušků, kde hrozí za porušení zákona o právu shromažďovacím pokuta až 15 tisíc korun,“ uvedl vedoucí Územního odboru PČR Tomáš Adam.

V současné době je sedm platných zákazů vstupu na všechna utkání klubu LHK Jestřábi Prostějov. „Zákazy jsou v rozmezí 1 – 2 roky (6 zákazů na 1 rok a 1 zákaz na 2 roky), zákaz má i „speaker“ fanoušků,“ dodal Adam.

První zákazy jsou podle jeho slov platné od 8. srpna 2018, poslední končí 13. října 2020. Zákazy byly uděleny 2 x za napadení úředníků FÚ, 5 x výtržnictví, 1 x poškození cizí věci – pád zářivky. Za šest trestných činů v prostorách ZS v Prostějově uložena i peněžitá náhrada.

„Doufáme, že bezpečnostní opatření postupně vrátí mezi skalní fans slušnost a sportovního ducha,“ zakončil Tomáš Adam. (ber)

Foto: ber

Poslat nový komentář