Šantovka bude o víkendu hostit Mistrovství České republiky v cyklotrialu a mezinárodní závod UCI Trials C1 Olomouc

Šantovka bude o víkendu hostit Mistrovství České republiky v cyklotrialu a mezinárodní závod UCI Trials C1 Olomouc
ilustrační foto

Mistrovství České republiky spolu s mezinárodním závodem kategorie UCI C1 přivede do Olomouce špičkové jezdce domácí trialové scény. Chybět nebudou ani závodníci z čelních pozic světového žebříčku UCI. Pořadatelům se podařilo zajistit účast úřadujícího mistra světa z roku 2018 Thomase Pechhackera (Rakousko) a také pátého jezdce z MS Samuela Hlavatého (Slovensko).

Závod je zařazen v kalendáři Českého svazu cyklistiky a v mezinárodním kalendáři Světové cyklistické federace UCI.

Závod se koná v prostorách obchodního centra Galerie Šantovka. Část závodních tratí je situována před OC a na přilehlém parkovišti, jedna ze sekcí spolu s pódiem bude umístěna uvnitř OC.

Harmonogram

  • Sobota 11. 5. 2019: Mistrovství ČR v cyklotrialu mládeže, mezinárodní závod UCI C1

  • Neděle 12. 5. 2019: Mistrovství ČR v cyklotrialu - dospělé kategorie, volný závod mládeže

Charakteristika soutěže

Soutěž probíhá na šesti samostatných tratích (“sekcích”). Každá z nich obsahuje překážky vytvořené z různého materiálu (dřevěné prvky, betonové prvky, cívky atd). Sekce bude vymezena ohraničující páskou a v ní budou vyznačeny branky různé obtížnosti, které musí závodník projet na trialovém kole. Za bezchybný průjezd branky získává body. Soutěž se jede na 2 až 3 kola, vítězem je jezdec s nejvyšším počtem nasbíraných bodů.

Umístění a typ sekcí

Sekce číslo 1: CívkyTato sekce bude umístěna v interiéru OC v prostoru hlavní chodby v 1. NP. Pro zajištění volného průchodu návštěvníků OC bude ponechán na všech stranách sekce volný průchod v šířce 3 metry. Sekce bude ohrazena dvojitým bezpečnostním perimetrem: kovové zábradlí vymezuje prostor pro diváky, vnitřní vymezovací páska pak prostor pro jezdce. Mezi oběma perimetry je mezera 1 metr určená pouze pro pohyb soutěžících a rozhodčích.Samotná sekce bude tvořena převážně dřevěnými kabelovými bubny (cívkami) různé velikosti s černým nátěrem.

Sekce číslo 2: KamenyJediná sekce umístěná mimo pozemek OC na prostranství “parčíku” směrem k tržnici (pozemek města Olomouce). Jako překážky budou použity lomové kameny umístěné na podložce formátu europalety. Tato sekce je dobře viditelná ze spojovací lávky mezi OC a tržnicí.

Sekce číslo 3: OlomoucUmístěna na “velkém molu” nad Mlýnským náhonem před vchodem do OC. Překážky vytvořené z bloků europalet krytých bílou textilií doplňuje červený nápis “Olomouc”, jehož jednotlivá písmena slouží rovněž jako překážky.

Sekce číslo 4: KládySestava z klád na parkovišti P5.

Sekce číslo 5: Betonové skružeDruhá těžká sekce na parkovišti P5 složená z betonových prefabrikátů.

Sekce číslo 6: MixKombinovaná sekce využívající klád, betonových prvků a dalších typů překážek. Umístěna na parkovišti P5.

(red)

Poslat nový komentář