Benefiční koncert kapel GOTTFRIED a BEZSOUCITU se blíží!

Benefiční koncert kapel GOTTFRIED a BEZSOUCITU se blíží!
ilustrační foto
Další fotky: 
Benefiční koncert kapel GOTTFRIED a BEZSOUCITU se blíží!
Benefiční koncert kapel GOTTFRIED a BEZSOUCITU se blíží!
Benefiční koncert kapel GOTTFRIED a BEZSOUCITU se blíží!

Jak PVnovinky už informovaly, v pátek 14. června 2019 ve 20 hodin se v Parku Určice uskuteční již druhý Benefiční koncert německé kapely GOTTFRIED. Tentokrát si spolu s ní zahraje prostějovská kapela BEZSOUCITU. Výtěžek ze vstupného je opět určen pro dětské popáleninové centrum v Brně.

Stojí za to připomenout historii obou kapel. GOTTFRIED - Tato kapela má za dvacet let existence na svém kontě přes pět stovek koncertů a osm vydaných CD. Kdo má rád kapely AC/DC a Rammstein, musí mít rád také skupinu Gottfried! Vznikla v roce 1996 a její členové byli ovlivnění tvrdým rockem osmdesátých a devadesátých let.

Kapela úspěšně cestuje celým Německem, podniká turné po České republice i Slovensku. Skupinu aktuálně tvoří Köbi (zpěv, kytara), Delle (bas, podklady), Ginne (kytara, podklady), Andy (bubny, podklady) a Barry (klávesy).

GOTTFRIED existují obzvlášť pro radost z věci – z vystoupení na živých koncertech. To je jejich doména, jejich priorita, jejich radost a život. Jednou do roka pak dělají svůj takzvaný rodinný výlet, kdy skupinu doprovázejí rodiny a přátelé na turné. Skupina se angažuje také pro sociální projekty a organizuje každý rok v Německu s mnoha pomocníky velký Festival ve prospěch znevýhodněných dětí. Za dobu své existence už pro děti vybrala vice jak 100 000 eur. Například poslední vybraná částka v letošním roce dosáhla výše 19 000 eur a byla věnována pro Kinderschutzbund Leverkusen (Agentura na ochranu dětí).

Kapela BEZSOUCITU vznikla koncem roku 2013 a zakládající členové této prostějovské kapely byli zpěvák Majla a Pospa - sólová kytara. Okamžitě se k nim připojili další členové Čert – doprovodná kytara, bicí - Monsty a basa Boho. A to už byla pevná sestava a počátkem roku 2014 proběhla první zkouška právě v autodílně kytaristy Čerta.Vznikla také první vlastní rocková tvorba, písně jako Polib mi bičák, Postradatelní a Supácká dávaly obrys, jakým stylem se kapela bude ubírat. Styl českého rocku s příměsí kytarových riffu metalů a nádechu starých poctivých rockových kapel. Proběhlo pár koncertů a v roce 2016 kapela vydává prvni desku s nazvem Polib mi bičák, která byla pokřtěná ve vyprodaném Klubu Apollo 13 v Prostějově. A tak se vlastní tvorba kapely BEZSOUCITU dostává do podvědomí rockových posluchačů a skupina dostává velkou možnost ukázat se Prostějovu při pivních slavnostech 2019.

V těchto dnech všichni usilovně pracují na tom, aby se úspěch letošního benefičního koncertu přinejmenším vyrovnal tomu loňskému. Na pokladně při vstupu do Parku Určice bude zapečetěná kasa, kam se budou vhazovat penize za vstupné a kam každý může přispět libovolnou částkou. Během koncertu bude pod dohledem pověřených osob pokladna otevřena a jestě ten večer bude výše vybrané částky vyhlášena.

A protože se jedná o rockový večer a na takovém koncertě nemohou chybět milovníci silných strojů, (a to jsou lidé drsní vzhledem, ale se srdcem na pravém místě) bude v areálu motocykl (abnormálních rozměrů) značky Boss Hoss Cycles. Je to americký výrobce motocyklů, který byl založený v roce 1990 a sídlí v Dyersburgu v Tennessee. Společnost vyrábí speciální vysoce výkonné motocykly a trojkolky vybavené motory V8, vyráběné firmou Chevrolet corvette v rozsahu od 5,7 litrů do 8,2 litrů, výkonem od 360 koňských sil, vybavených poloautomatickými převodovkami, které je tak zdaleka činí nejsilnější motocykly na světě. V polovině devadesátých let Boss Hoss prodával 300 strojů za rok, v roce 2006 už přes 4000...

Tak si poznamenejte datum 14. června. To se sejdeme na Benefičním koncertě v Určicích!

(ok, LT)

Poslat nový komentář