Dotační miliony podpoří ZŠ Melantrichova

Dotační miliony podpoří ZŠ Melantrichova
ilustrační foto

 

Ministerská dotace podpoří bezbariérový přístup a stavební úpravy učeben a dílen na ZŠ Melantrichova v Prostějově. Projekt se zaměřuje na růst kvality základního vzdělávání v klíčových kompetencích a zajištění bezbariérového přístupu objektu školy.

 

 

Stavební práce se budou týkat rekonstrukce jazykové učebny, školních dílen a cvičné kuchyňky včetně zařizovacích předmětů. Zcela nově bude vybudován bezbariérový přístup ve vstupním prostoru školy a výtah v atriu. Současně se budou stavět bezbariérové toalety pro imobilní děti. Projekt je zacílen na všechny žáky základní školy a pedagogické pracovníky. Rozsah prací je dán zpracovanou projektovou dokumentací, která byla předložena spolu se žádostí o dotaci.

„Naše snaha o dosažení dotace byla úspěšná. Její výše činí téměř 6,3 milionu korun, což je devadesát procent z celkových uznatelných výdajů projektu. Žádost prošla hodnotícím procesem ITI Olomoucké aglomerace a Centra pro regionální rozvoj České republiky a splnila jak náležitosti, tak podmínky věcného hodnocení. Žádost o podporu byla schválena Ministerstvem pro místní rozvoj ČR,“ doplnil náměstek primátora Jan Krchňavý. (red)

Foto: MMPv

 

Poslat nový komentář