Potřebujeme nové muže, říká plukovník Adam

Potřebujeme nové muže, říká plukovník Adam
ilustrační foto

V dubnu 2019 by vedoucím ÚO PČR Prostějov jmenován Tomáš Adam. Muž, který u Policie ČR slouží od roku 1997, za svůj profesní život prošel mnoha posty. Velikou zkušeností pro rodáka z Olomouce bylo téměř tříleté působení na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (dnešní NCOZ). V Prostějově působí od října roku 2016, kdy nastoupil na pozici zástupce vedoucího územního odboru Prostějov. Plukovníka Adama jsme požádali o odpovědi na několik otázek, týkajících se policejní práce v Prostějově.

Mluví se o tom, že v celé České republice chybí tři tisíce lidí. Jak je na tom Prostějov?

Ve srovnání se zbytkem republiky je na tom Prostějov personálně velice dobře a jako jedni z mála jsme dlouhodobě v mírném nadstavu. Vzhledem k plánovanému zřízení oddělení hlídkové služby, jsme však připraveni okamžitě přijmout dalších 20 nových policistů.

Co obnáší zřízení oddělení hlídkové služby?

Je to pro nás aktuálně řešený úkol. Pro občany by bylo dalším zkvalitněním policejní činnosti. Mimo jiné tím dojde i ke zkrácení dojezdových časů hlídky na místo oznámení.

K Policii ČR ale nemůže jít každý.

Zájemci starší 18 let musí být trestně bezúhonní, minimálně se středoškolským vzděláním s maturitou. Vysokoškolské vzdělání je samozřejmě výhodou a tito uchazeči mohou mít v následujících letech rychlejší kariérní postup. V rámci přijímacího řízení musí všichni splnit fyzické testy, psychotesty a projít lékařskou prohlídkou.

O tom, jaké výhody bonusy má práce u Policie ČR, si budeme s plukovníkem Adamem povídat příště. (ber)

Poslat nový komentář