Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Prostějova
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Josefa Kovaříka, narozeného 1957, posledně bytem trvale nám. Spojenců 3370/8, 796 01 Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Josef Kovařík byl nalezen mrtev ve čtvrtek 30. listopadu 2023 v 19.21 hodin v bytě, kde žil sám, hlídkou Policie České republiky. Ta se dostavila na základě oznámení správce bytového domu, který sdělil, že Josefa Kovaříka přibližně 14 dní neviděl a na zvonění ani bouchání na dveře bytu nereagoval.

Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt a datum stanovil odhadem na 26. listopadu 2023.

Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Věc byla odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na cizí zaviněn.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí 10. května 2024, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Josefa Kovaříka. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář