Fotbalisté souboj o první příčku nezvládli

Fotbalisté souboj o první příčku nezvládli
ilustrační foto R. Nemela

 

Zápas na půdě Opavy byl dlouho bezbrankový a Hanáci si proti soupeři, který vyhlásil jasný útok na návrat do druhé nejvyšší soutěže, vytvořili několik příležitostí, které ovšem v brance neskončily a tak udeřili domácí gólem z penalty a zvýšili tak svůj náskok na pět bodů.

První šanci měl v deváté minutě Jirouš, ale jeho zakončení skončilo na tyči, o pár minut později zvonilo na opavské brance pro změnu břevno. I přes tento zajímavý začátek se v první půli až na domácí šanci ve čtyřicáté minutě, která skončila mimo branku, příliš zajímavého nestalo.

Druhou polovinu opět začali lépe prostějovští fotbalisté, tři minuty po začátku si udělal dobrou pozici Machálek a míč opět orazítkoval horní tyč. Dvě minuty nato vypálil nebezpečně Fládr, jehož střelu domácí gólman zkrotil. Zlomový moment přišel v sedmdesáté čtvrté minutě, kdy byla nařízena penalta pro domácí, kterou tvrdou ranou proměnil Polách. Konec zápasu, který sledovalo necelých třináct set diváků, si už Opavští pohlídali a odskočili tak právě celku z Hané o další tři body, celkově jejich náskok bude čítat bodů pět.

R. Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář