Aktualizace k anonymnímu oznámení o uložení bomb v lyžařském areálu

Aktualizace k anonymnímu oznámení o uložení bomb v lyžařském areálu
ilustrační foto znak

V dopoledních hodinách jsme vás informovali, že v lyžařském středisku v Ostružné v Jeseníkách byla na základě anonymního telefonátu nahlášena bomba. Policie vydala další informace.

Prohlídky areálu byla ve 14:00 hodin ukončena. Evakuováno bylo kolem 300 osob. Důkladnou prohlídkou celého areálu, včetně několika kilometrů sjezdovek a objektů, které se v areálu nacházejí, nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen.

"Do opatření bylo nasazeno pětadvacet policistů včetně policejního psovoda z Olomouckého a Pardubického kraje se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, deset hasičů Hasičského záchranného sboru z Jeseníku a dva členové Horské služby. Policisté na případu usilovně pracují, vyhodnocují všechny získané informace a poznatky a po neznámém oznamovateli pátrají. V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na pět let. Zjišťují také výši škody, která jednotlivým subjektům vznikla", uvedla k aktualizaci Irena Urbánková, mluvčí PČR Olomouckého kraje. (red)

Poslat nový komentář