Policie nabádá k opatrnosti při výběru z bankomatů!

Policie nabádá k opatrnosti při výběru z bankomatů!
Foto PCŘ

 

Hned tři případy, kdy neznámý pachatel umístil skimmovací zařízení na bankomat v Přerově, Olomouci a Šumperku, řešila v červnu policie v Olomouckém kraji. Celá záležitost je šetřena pro podezření z trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody na tři až osm let.

„V Olomouci a Přerově k poškození bankomatů nedošlo a doposud nebyla zjištěna škoda, která by byla způsobena klientům. V Šumperku zatím celková škoda na přístroji a provedených transakcích činí přes sto třicet čtyři tisíce korun,“ uvedl tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje Josef Bednařík.

Vzápětí upozornil, že pachatel se nezaměřuje na konkrétní bankomaty jednoho bankovního institutu, takže napaden může být jakýkoli bankomat, více či méně frekventovaný. Policie proto vyzývá občany v celém Olomouckém kraji, aby byli při výběru hotovosti z bankomatů značně obezřetní. „Při samotném výběru je důležité vždy zkontrolovat vstupní otvor pro kartu a v případě zjištění cizího předmětu je nutné kontaktovat policii. Při zadávání bezpečnostního kódu, tzv. PINu, doporučujeme rovněž vždy zakrýt klávesnici,“ zdůraznil policejní mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář