Aktualizujeme: V Konici vyhrožovali bombou. Pachatel byl dopaden

Aktualizujeme: V Konici vyhrožovali bombou. Pachatel byl dopaden
ilustrační foto

V pondělí krátce před osmou hodinou ranní přijali policisté na tísňové lince 112 anonymní oznámení o uložení nástražného výbušného systému ve třech budovách Městského úřadu Konice. Anonymní oznamovatel oznámil, že k výbuchu má dojít týž den do devíti hodin. Bomba nevybuchla, devětadvacetiletého muže z Konicka čeká trest.

Na místo byly ihned vyslány hlídky Policie ČR i Městské policie Konice, dvě vozidla Hasičského záchranného sboru - příslušníci SDH Přemyslovice a SDH Hvozd. "Z objektů a přilehlých prodejen bylo evakuováno celkem 66 osob. Při následné prohlídce i za využití psa vycvičeného na hledání výbušnin nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen. Běžný provoz úřadu a prodejen byl obnoven v jedenáct hodin. Při zásahu nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku," sdělil policejní mluvčí Ftantišek Kořínek.
Po pachateli ihned začali pátrat kriminalisté skupiny kriminálního pátrání a vyšetřování v součinnosti s policisty obvodního oddělení v Konici. "Díky enormnímu úsilí policistů se pachatele podařilo vypátrat již během 24 hodin. Devětadvacetiletý muž z Konicka následující den, tedy 24. listopadu, od policistů převzal obvinění z přečinu šíření poplašné zprávy, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář