Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2

Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2
ilustrační foto
Další fotky: 
Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2
Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2
Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2
Konice podlehla doma vedoucím Hranicím 0:2

Konice - Pod bedlivým zrakem určického trenéra Evžena Kučery začal šlágr víkendového kola krajského přeboru mezi Konicí a Hranicemi oboustranně opatrně, větší kvalita a především rychlost a pohyb byly vidět na hostujících hráčích. Brzy se tato situace promítla i do skóre, ve 13. minutě totiž utekl konické obraně Málek, jehož střelu sice domácí defenzíva ještě odvrátila, ale pouze k vedle stojícímu Ferencovi, který pohodlně skóroval – 0:1. Brzký gól Hranické uklidnil, a proto přenechali část iniciativy i domácím. Ti však hráli jen po vápno a dlouho se nemohli dostat do zakončení. Ve 24. připravil první náznak Václavský, který centroval na Schöna, ten však na míč nedosáhl. Konice však poznala, že zvýšeným pohybem a důrazem to jde, a brzy přišly i další šance. Ty největší měly ve 36. Kryl a po něm Růžička, první však průnik středem gólem nezakončil, střelu konického obránce pak srazila hostující obrana na roh. O čtyři minuty později mohli domácí opět vyrovnat, to když Novotný hlavičkoval Rusův centr těsně mimo. Právě devatenáctíletý konický útočník byl hlavním aktérem i následující situace, která však domácí publikum příliš nepotěšila. Po strkanici ve vápně po jednom ze soubojů dostal druhou žlutou, a následně i červenou kartu. To běžela 45. minuta a domácí trenér Jedlička měl mnoho důvodů k přemýšlení, jak zamíchat konickou sestavou.

Nakonec do druhé půle zredukoval obranu na tři hráče, Křečka vysunul do zálohy a Schöna do útoku. A na konické hře to bylo znát. Domácí se tlačili do útoku, a zdravou agresivitou nenechali Hranice vydechnout. Stále tomu však chybělo jediné, přesnější zakončení. Naopak hodně rušno bylo na druhé straně, v 58. minutě si málem vstřelil vlastní gól Rus, špičkou kopačky však míč naštěstí nasměroval jen do Kmecikovy tyče. Mírná převaha Konice trvala ještě zhruba dvacet minut, závěr utkání si však Hraničtí pohlídali. Nejprve trefil Ferenc v 75. minutě hlavou tyč a o devět minut později po brejku a přihrávce Pechy vstřelil uklidňující druhý gól. Závěr zápasu se pak jen dohrál za tříbodové radosti Hranic.

„Pro nás to bylo hlavně psychicky náročné utkání. Dovolím si tvrdit, že jsme měli nad Konicí územní převahu, ale na rozdíl od předchozích duelů jsme jí tentokrát využili i gólově,“ řekl po utkání hranický trenér Petr Zatloukal. Hostující kouč však každopádně soupeře pochválil za to, jak se zvedl po vyloučení Novotného. „Bylo vidět, že nemají co ztratit a v deseti lidech hráli uvolněněji, naopak na nás byl tlak, že musíme vítězství udržet.“ Ze svého týmu nechtěl nikoho vyzdvihávat, spokojen byl s dobrým kolektivním výkonem.

Podle domácího kouče Romana  Jedličky jeho svěřenci zaspali začátek utkání, ve kterém byli Hraničtí ve všem o krok dříve. „Byli jsme nervózní a hra nám nešla,“ dodal. Jedlička nechtěl láteřit na vyloučení Adama Novotného. „Na kdyby se nehraje,“ odpověděl na otázku, jestli by průběh utkání byl jiný, kdyby k vyloučení konického forvarda nedošlo. „V deseti jsme naopak museli hrát odpovědněji, začali jsme jezdit. Nemyslím si ani, že by vyloučení utkání rozhodlo,“ dodal Roman Jedlička, který po zápase nebyl nijak smutný. „Nic se nedá dělat, jdeme dál na dalšího soupeře, Oskavu,“ uzavřel.

Sokol Konice – SK Hranice 0:2 (0:1) Branky: 13., 84. Ferenc

Rozhodčí: Straka – Válek, Vičar. Delegát: Zdražil. Diváků: 100 Žluté karty: Novotný 2x, Cetkovský, Křeček – Málek, Matůšů. Červená karta: 45. Novotný (K)

Sestavy: Sokol Konice: Kmecik – Růžička (82. Směták), Rus, Řehák, Křeček – Klobáska, Cetkovský, Václavský, Schön – Novotný, Kryl. Trenér: Roman Jedlička

SK Hranice: Matůšů – Žoch, Čáp, Wojnarovský, Kundrát – Kufa (66. Kušner), Modelský, Bušina, Pecha (90. Chrastina) – Ferenc (87. Hanák), Málek. Trenér Petr Zatloukal

-red-

Poslat nový komentář