Povinná výhra Jestřábů

Povinná výhra Jestřábů
ilustrační foto
Další fotky: 
Povinná výhra Jestřábů
Povinná výhra Jestřábů
Povinná výhra Jestřábů
Povinná výhra Jestřábů
Povinná výhra Jestřábů

 

Proti poslednímu se prostě vyhrávat musí! Prostějovští Jestřábi to dnes zvládli na jedničku. Byť to tak zpočátku zápasu nevypadalo, závěr utkání byl famózní a hráči LHK tak zaslouženě vyhráli 6:1.

 

 

Od hráčů Poruby se čekala obranná strategie, což se v úvodu zápasu nepotvrdilo. Poruba dobře napadala a dokonce se ujala vedení jako první. Po buly si výborně z kruhů nabruslil Michal Bartošek a tvrdou střelou k tyči otevřel skóre. V polovině první třetiny málem domácí srovnali. Při velkém závaru před Rudlovou brankou měl šanci Čuřík a Šebek. Ani jeden ale nedostal puk za brankovou čáru. Vyrovnání přišlo až v 15. minutě. V přesilové hře dorazil do branky puk Filip Smejkal. V předposlední minutě první třetiny přidali Jestřábi ještě jeden gól. Lukáš Duba, velmi důrazný před Rudlem, protlačil puk a poslal domácí do kabin s jednobrankovým náskokem.

 

Druhá třetina by se dala nazvat nudnou podívanou plnou vyloučení. V celém zápase nebylo o vyloučení nouze, ovšem druhá třetina byla v tomto ohledu extrémní. Ani jedna strana nebyla dlouho schopná využít výhodu přesilové hry. Až v 38. minutě zkušeně vyzrál David Šebek na Rudla. Položil si gólmana a střelou z kličky zvýšil na 3:1.

 

Třetí třetina již byla gólově plodnější . A padaly v ní krásné branky. Ve třetí minutě sehráli Jestřábi akci jako z učebnice. Petr Žajgla nahrál na modrou Dubovi, domácí kapitán přešel přes modrou a přesnou přihrávkou namazal samostatně najíždějícímu Osinovi, který pumelicí prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Další překrásný gól vstřelil Pavel Kumstát. Nikým neatakován si pomalu sjížděl od mantinelu k bráně a hledal někoho pro přihrávku. Žádný ze spoluhráčů ale Kumstátovi neukázal, a tak se rozhodnul pro individuální zakončení. To provedl přesnou bekhendovou kličkou, kterou nedal Rudlovi žádnou šanci. Vzápětí si přidal na „účet“ další gól kapitán Lukáš Duba. Od Stejskala dostal přesnou přihrávku k zadní tyči. Počkal, až se hostující gólman přemístí a natáhne nohu, aby zaplnil více nevykrytého prostoru. Toho Duba využil a prostřelil ho pod betonem a zvýšil na konečných 6:1. LHK Jestřábi Prostějov – HC RT Thorax Poruba 6:1.

 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Musil - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Paška, Peštuka, Halouska, Tomiga M. - Stejskal, Duba, Smejkal - Ševčík, Černý, Žajgla - Čuřík, Šebek, Berčák - Stráněl, Finkes 

HC RT TORAX Poruba: Rudl - Hlavina, Wolf, Prokop, Mládenka, Chajretdinov, Hruzík, Matějný, Zuber, Ďurica, Badžo, Chaloupka, Pavlačka, Galgonek, Seidler, Kotásek, Krayzel, Bartošek, Vajda

 

-vil-

 

Poslat nový komentář