Čtvrté hokejové derby ovládl Přerov

Čtvrté hokejové derby ovládl Přerov
ilustrační foto

Prestižní, a zároveň klíčový duel odehráli prostějovští Jestřábi v sobotu v Přerově. Hrálo se jednak o vládu nad střední Moravou (alespoň v druhé lize) a také o výhodnější třetí pozici pro play-off.

Nabytý přerovský stánek viděl v úvodu tlak Zubrů, který se hned po třech minutách proměnil v gól. První závar ještě Sedlář vyřešil, na střelu Koláře však již nedosáhl - 1:0. Šanci vyrovnat měl Prostějov vzápětí po vyloučení Kolaříka, domácí se však v pohodě ubránili. Jestřábům se dlouho nedařilo usadit v útočném pásmu a byli to naopak Přerovští, kdo v 11. ohrožovali jestřábí branku. Poprvé do velké šance se Prostějov dostal v 15. minutě, těsně před zakončením však Černému vypíchl puk Vlček. Závěr třetiny se nesl v nervózním duchu a prakticky se nehrálo v plném počtu hráčů na ledě. Nejblíže brance byl v 18. Stejskal, ale minul.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Jestřábi, byli to však Zubři, kdo v dalším průběhu tahali za delší konec provazu. Nejblíže brance byl v 28. Sakrajda, který ale backhandem branku netrefil. Jedinečná příležitost pro Prostějovany přišla v 29. minutě při oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku Čuřík, domácí brankář Tihlář ale jeho blafák vystihl. Další vyloučení se však již hostům nevyplatilo - na modré se dostal k puku Pala a nekompromisně prostřelil Sedláře - 2:0. Jestřábi se ale nevzdali - nejprve výborný Tihlář zneškodnil další střelu aktivního Čuříka, další střela prostějovské čtyřky však již skončila u tyče v síti - 2:1. Bylo to ovšem jen prostějovská labutí píseň, domácí si totiž vzápětí vypracovali několik závarů a v síti nakonec skončila Kočarova střela v 37. minutě. To vyprovokovala Jiřího Pašku k tvrdému zákroku na přerovského Hanáka a Prostějov musel utkání dohrávat bez něj. Závěr druhé třetiny, stejně jako té první, se dohrával v nervózním tempu - nejdříve byl vyloučen za faul loktem Kumstát, pak si to rozdali Doseděl s Kočarou a oba šli za katr a v závěru je následoval ještě přerovský Pospíšil za podražení. Nic to však nezměnilo na průběžném stavu po druhé třetině 3:1.

Krátce po zahájení třetí části hry hrál Přerov přesilovku 5 na 3, pojišťující gól však nedal, naopak na druhé straně mohl ve 48. vstřelit kontaktní gól Čuřík,  Tihlář ale v sobotu chytal výborně. Pět minut před koncem dopadl podobně Peštuka, proto Zubři trestali - když se Prostějov nadechoval k závěrečnému tlaku, ujeli Hanák s Kotáskem a druhý jmenovaný mířil přesně pod horní tyčku - 4:1. Závěr se tak už jen dohrával za mohutného skandování přerovských fanoušků, kteří oslavovali druhé vítězství v sezóně nad Prostějovem, tentokrát v poměru 4:1.

 

HC Zubr Přerov - LKH Jestřábi Prostějov 4:1(1:0, 2:1, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 3. Kolář (Ditrich), 30. Pala (Faltýnek), 37. Kočara (Faltýnek, Sakrajda), 57. Kotásek (Hanák, Menšík) - 34. Čuřík (Černý, Osina). Rozhodčí: Pokorný - Linhart, Toman. Vyloučení: 10:10 navíc Paška (PRO) 5.min. + do konce utkání za napadení Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1. Diváků: 2 459. 

 

HC Zubr Přerov: Tihlář (J. Sklenář) - Pala, Faltýnek, V. Sklenář, Ferenc, Vlček, Krajíček, Pospíšil - Kolařík, Sedlák, Sakrajda - Ditrich, Kolář, Brančík - Hanák, Menšík, Kotásek - Kundrátek, Kočara, Blinka

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Paška, Peštuka, Finkes, Tomiga, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, D. Šebek, Mikšovský, Čuřík, Černý, Meidl, Stráněl, Berčák

(red)

Poslat nový komentář