Poslední zápas před play-off

Poslední zápas před play-off
ilustrační foto

Jestřábi si potřebovali po prohře s Přerovem spravit chuť, a to se jim náramně povedlo s celkem z Uherského Hradiště. Tým, který skončil v tabulce předposlední, se na rozdíl od prostějovského celku, ani nezúčastní play-off. Jestřábi jsou tak po výhře 1:5 na hřišti hradišťského HC dobře nabuzeni na první kolo vyřazovací soutěže, ve které nastoupí proti VHK Vsetín. 

Do zápasu vstoupily oba celky oparně. Ani jednomu již o nic nešlo a to bohužel bylo v úvodu zápasu vidět. Ve větší šanci se nejprve objevil Osina, který ale branku minul. Ale neomylný již byl o několik minut později Michal Černý, který ve vlastním oslabení poslal Jestřábi do vedení. Přesilovou hru využil o 4 minuty později Petr Doseděl, který mezi betony prostřelil Kůdelu. O minutu a půl později vstřelil Michal Černý svůj druhý gól a zvýšil náskok hostujícího celku již na tři branky. Jediný gól Uherského Hradiště vsítil 32 vteřin před koncem první třetiny Petr Horehleď, který společně s Josefem Křemečkem vyšachovali Sedláře a snížili náskok na rozdíl dvou branek.

 Ve druhé třetině začali domácí více tlačit a zlepšili hru. Oba týmy si začaly hru více užívat a to se na hře okamžitě projevilo. Ve velké příležitosti se objevil Červeka, ale dobře chytající Sedlář s ním neměl větší práci. V proběhu třetiny zlikvidoval Sedlář ještě velké šanci Jedličky a Kříže. Nakonec to byli ale Jestřábi, kteří ve druhé třetině vstřelili branku. Druhou přesilovou hru využil Jakub Čuřík, který po krásné akci opět zařídil třígólový náskok.

Hned v úvodu třetí třetiny vstřelil Čuřík další gól poté, co po souhře s Michalem Černým a Davidem Šebkem dopracoval přesnou střelou puk za Kůdelova záda. Po tomto góle již hráči Uherského Hradiště svůj poslední zápas v této sezóně pouze doklouzali a skóre se tak už nezměnilo. HC Uherské Hradiště – LHK Jestřábi Prostějov 1:5.

Sestavy:

HC Uherské Hradiště: Kůdela (Heneš) - Šťastný, Jedlička, Matula, Sadil, Sladký, Rozhon, Kříž, Horehleď, Hrabec, Červenka, Ondra, Rapant, Křemeček, Merta, Sedlář.

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Paška, Peštuka, Finkes, Tomiga, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Šebek, Mikšovský, Čuřík, Černý, Meidl, Stráněl, Berčák.

 

-vil-

Poslat nový komentář