Pro výsledek udělali Jestřábi vše

Pro výsledek udělali Jestřábi vše
ilustrační foto
Další fotky: 
Pro výsledek udělali Jestřábi vše
Pro výsledek udělali Jestřábi vše
Pro výsledek udělali Jestřábi vše
Pro výsledek udělali Jestřábi vše

Smolný závěr sezóny. Jinak se to ani nedá říct. Jestřábi dotáhli dvoubrankovou ztrátu, ale devět vteřin před koncem inkasovali branku a hokejová sezóna tak v Prostějově končí. 

Do utkání vstoupily oba týmy překvapivě opatrně. Ani domácí AZet v úvodu příliš netlačil a na pořádnou střelu jsme museli čekat až do třetí minuty, kdy se osmělil domácí Říčka. Ze strany hostujícího celku vyslal na Danečka střelu Jakub Čuřík. Rozhodčí pískal v první třetině opravdu podivně. Za každé menší provinění poslal hráče LHK na trestnou lavici. Havířov vstřelil svou první branku pár vteřin před koncem první třetiny. Robert Říčka nahrál Janu Danečkovi a ten forhendovým blafákem otevřel skóre zápasu.  

V druhé třetině padly dva góly. O ten první se postaral drobnou tečí Zientkovy střely Jan Maruna. Obrovskou šanci srovnat krok měli Ševčík s Mikšovským. Z přečíslení 2 na 1 ale nedokázali vytěžit víc, než tvrdou střelu do lapačky Danečka. Do naprosto stejného přečíslení se o pár minut později dostal Smejkal s Černým. Ani po této akci se skóre neměnilo, jelikož střela skončila v lapačce, stejně jako po akci Mikšovského s Ševčíkem. Přece jenom prostřelit Danečka se povedlo Černému, který využil přesilovku 5 na 3 tvrdou střelou od modré.

Do třetího dějství Jestřábi vlétli s jasným cílem: obrátit zápas. Napovídala tomu i velmi aktivní hra Michala Černého, který odstřeloval Danečkovu branku ze všech možných pozic. Jedna jeho střela skončila i na břevnu. Vyrovnávací branku vstřelil Jiří Paška v 52. minutě přesnou střelou mezi Danečkovy betony. V závěru třetiny zbytečně fauloval Duba a závěrečný tlak Jestřábi neustáli. Devět vteřin před koncem třetí třetiny inkasovali poté, co si obrana nepohlídala Davida Klimšu. Ten si před brankou sebral puk, který Sedlářovi vypadl a zakončil do prázdné branky.

Sestavy:

AZ Havířov: Daneček (Vrba) - Prokop, Rimel, Krisl, Balčík, Machálek, Vydra, Zientek L., Zientek M. - Lhotský, Pechanec, Maruna, Sztefek, Potočný, Daneček, Říčka, Klimša, Kraft, Stránský, Pavlas, Kopún. 

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Meidl, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák, Mikšovský.

-vil-

Poslat nový komentář