Gólová smršť, Jestřábi porazili Opavu 8:6

Gólová smršť, Jestřábi porazili Opavu 8:6
ilustrační foto

Jestřábi začali svou novou sezónu opravdu produktivně. Hned v prvním zápase proti Opavě nastříleli osm gólů a dá se říct, že tak nenavázali na nepříliš povedenou přípravu. Na druhou stranu ani soupeř dnes nehrál vůbec špatné utkání. Byť zní osmi gólový příděl hrozivě, konečný výsledek utkání dopadl pouze rozdílem dvou gólů 8:6.

Do první třetiny vstoupili lépe hosté. Hned ve 4. minutě poslal Opavu do vedení tvrdou střelou od modré Tuma. Jestřábi našli odpověď o čtyři minuty později. Z mely před brankou doklouzal puk až k Jedličkovi, který podobě jako před chvílí Tuma propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Opava šla opět do vedení tentokrát po střele Tomáše Poloka. Naštěstí i teď našli domácí odpověď a konkrétně Michal Černý, který společně s Davidem Šebkem a Markem Kalužou předvedli parádní zakončení vzniklého přečíslení.

Hned na začátku druhé periody mohli jít po teči Novosada do vedení Jestřábi, jeho dorážku ale Šafránek pokryl. Nakonec poslal o minutku později do vedení Jestřáby Handl, který dotečoval do branky Jedličkovu střelu. A opět Handl byl aktérem dalšího gólu domácích, když tentokrát stačilo k překonání Šafránka pouhé nahození. O pár vteřin později rozradostnil domácí fanoušky Michal Černý jež si připsal druhou vstřelenou branku v utkání. Další pohlednou akci Jestřábů zakončoval do prázdné branky David Šebek, kterému výborně přeposlal puk David Zachar. Opavě se sice v závěru třetiny po střele Tichého povedlo snížit, když využilapřesilovku, ale i tak patřila druhé dějství jednoznačně prostějovským hráčům.

Oproti tomu ve třetí třetině se lépe dařilo hostujícím barvám. Nejprve se puk dostal k Pavelkovi, kterému se ještě v pádu povedlo zakončit a přesně v polovině posledního dějství se dobře zorientoval David Galvas, jehož střela k tyči zaskočila Vrbu. Nejdramatičtější část zápasu, byly poslední dvě minuty. Hostující kouč se rozhodl odvolat gólmana a jeho chybu okamžitě potrestal Rober Jedlička, který ihned z buly poslal puk do prázdné branky.  Vzápětí se ale prosadil Petr Chalupa a ze zápasu bylo pět drama. Naštěstí hosté opět odvolali gólmana a tentokrát se do prázdné branky trefil David Zachar a definitivně tak připsal zisk bodů na stranu Prostějova. LHK Jestřábi Prostějov – HC Slezan Opava 8:2.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel)-Arnošt, Jedlička, Tomiga, Kumstát, Finkes, Kaluža, Dufka-Matoušek, Duba, Novosad, Handl, Zachar, Šebek, Černý, Stráněl, Kryl, Berčák, Prokop

HC Slezan Opava: Šafránek (Kober)-Vrabel, Galvas, Tichý, Tuma, Kukol, Bednárek-Mlýnek, Džemla, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Koschatzký, Wolf, Baďura, Černý, Chalupa

-vil-

Poslat nový komentář