Bonusové dvoukolo zakončili jestřábi výhrou, odnesla to Opava

Bonusové dvoukolo zakončili jestřábi výhrou, odnesla to Opava
ilustrační foto
Další fotky: 
Bonusové dvoukolo zakončili jestřábi výhrou, odnesla to Opava
Bonusové dvoukolo zakončili jestřábi výhrou, odnesla to Opava
Bonusové dvoukolo zakončili jestřábi výhrou, odnesla to Opava

Po středeční prohře na nájezdy klesli Jestřábi v tabulce na třetí místo a v druhém zápase je tak čekal duel se Slezanem Opavou. Ten prostějovští zvládli na jedničku, po celý zápas byli lepším celkem a zvláště díky dobře odehrané druhé třetině skončilo utkání poměrem 5:2.

Do první třetiny vstoupily oba celky opatrně. Bruslilo se z jednoho konce ledové plochy na druhý a ani jeden z týmů si nevypracoval nějakou větší příležitost. V polovině úvodní třetiny se ale hra mírně přiostřila a jedna šance následovala druhou. Ve vlastním oslabení se do dobré šance dostal Polok, který se pokusil nadvakrát zakončit, ale Vrba v prostějovské bráně vždy skvěle zakročil. O chvíli později mohl na druhé straně skórovat Duba, ale ani on nevyzrál na brankáře. V závěru třetiny se pokusili Jestřábi více roztáhnout hru, dlouhými přihrávkami přes kluziště si vytvořili několik šancí, které ale ztroskotaly v zakončení.

V prvním dějství gól nepadl, zato druhá část byla gólová přestřelka. Nejprve otevřel skóre pohlednou individuální akci Berčák. A o pár minut později si opět Berčák připsal druhou branku, po té co objel branku a rychle zasunul puk k tyči, kam opavský gólman nestihl přesunout beton. Ale Opava na sebe nenechala dlouho čekat a náskok snížil Vlašánek, kterému do mezikruží skvěle nahrál Polok a první jmenovaný tvrdou ranou Vrbu překonal. Vyrovnat se hostům povedlo v následující přesilovce. Opavští se dostali do tlaku, který využil přesnou ranou od modré pod břevno Josef Tichý. Nakonec ale druhou třetinu s přehledem vyhráli domácí borci. Ve 35. minutě doučoval do branky Zacharovu střelu Šebek a opět poslal Jestřáby do vedení. V závěru třetiny pak navýšil náskok kapitán Lukáš Duba, který šťastnou tečí před opavskou brankou poslal puk za Šafránkova záda.

I ve třetí třetině byl puk k vidění spíše na hokejkách domácího celku. Jestřábi tak skvěle korigovali zápas a na rozdíl od poloviny druhého dějství kdy po dvoubrankovém náskoku zaspali a nechali Opavu vyrovnat, si výsledek pohlídali. Do velké šance se dostal ve 48. minutě Michal Černý. Dostal skvělou přihrávku do jízdy, ale sám na Šafránka nevyzrál, v rozhodující chvíli mi poskočil puk a on minul. Bohužel i Kolibárova rána o 2 minuty později rozezvonila pouze tyčku a tak se o konečnou branku utkání postaral až v závěru opět kapitán Duba. Ten společně s Novosadem ujel obraně a po několika přihrávkách přesně zakončil. LHK Jestřábi Prostějov – HC Slezan Opava 5:2.

Sestava:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Kaluža - Handl, Novosad, Duba - Černý, Šebek, Zachar - Kryl, Ševčík, Berčák - Novák, Stráněl

HC Slezan Opava: Šafránek (Novák) - Vrabel, Galvas, Tichý, Tuma, Kukol, Mosler, Bednárek, Mlýnek, Džemla, Měch, Herman, Vitek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Kocián, Wolf, Černý, Chalupa

-vil-

Komentáře

Prostějov hrál s Opavou provní zápas a druhý bude hrát v Opavě ve středu,takže si opravte nadpis.děkuji

Poslat nový komentář