Jestřábi Prostějov krůček od splnění postupového cíle

Jestřábi Prostějov krůček od splnění postupového cíle
ilustrační foto LHK Jestřábi

 

Velmi suverénně se dostali hráči zatím druholigového hokejového týmu LHK Jestřábi Prostějov přes semifinálovou překážku v play-off třetí nejvyšší hokejové soutěže VHK Vsetín. V souboji na tři vítězná utkání zvládli postup v nejkratším možném čase právě tří zápasů. První dvě utkání vyhráli jestřábi doma 5:1 a venku těsně 4:5. V posledním domácím souboji zvítězili 7:4 (2:0, 2:2, 3:2), když se v závěru první třetiny trefil Indra a krátce po něm Belay. Ve druhé třetině na něj navázali opět v krátkém rozpětí Venkrbec s Dubou a na třetí třetinu si své trefy nechali Jedlička, Stejskal a Šebek. 

Jestřábi tak navázali na svou úspěšnost a očekávání z celé sezony, kdy po základní části skončili se sedmibodovým náskokem a rovnými sty body na první příčce. Jako jediní překonali metu 200 branek, a to o 8 kusů. Návrat do první ligy pro příští sezonu byl cílem vytyčeným hned od začátku soutěže a chybí již jen kousek k jeho splnění.

Trenér Jestřábů Petr Zachar shledal Vsetín i přes opticky jasný výsledek jako vyrovnaného soupeře. Zejména poslední dva duely měli místy i více ze hry, štěstí však stálo na straně Prostějova. Rozhodly také maličkosti, které hrály ve prospěch Jestřábů. V první třetině posledního střetnutí se jeho hráči hledali a až v jejím závěru se dvakrát šťastně trefili. Právě tento dvoubrankový náskok si v dalším průběhu utkání udržovali. I přes řadu zbytečných vyloučení a vsetínských gólů z přesilovek se jim utkání podařilo dotáhnout do vítězného konce a celou semifinálovou sérii tak ukončit v poměru 3:0.

Zachar také krátce nastínil lehce uvolněnější plán jeho svěřenců, jelikož měli celých 5 dní odpočinku do dalšího zápasu. Po dni volna a dalším dni s tréninkem na vybruslení a regeneraci se 3 dny budou opět plně koncentrovat na nacházející finálové duely.

Trenér Vsetína Viktor Hlobil viděl zlomový okamžik celého souboje hlavně v utkání na Lapači, kdy měli jeho hráči udržet vedení a vyrovnat sérii na 1:1. To se jim však nepodařilo a Prostějov tak po krátkém boji postupuje dál.

Posledním soupeřem tak bude v pondělním prvním zápase finálové série vítěz druhého velmi vyrovnaného semifinále mezi HC RT Torax Poruba a HC Zubr Přerov, který rozhodl až sobotní pátý zápas. Zubři jej vyhráli na ledě Poruby 3:2 až po samostatných nájezdech, a po nesrovnatelně kratším odpočinku tak nastoupí proti favorizovaným Jestřábům.

Se Zubry mají Jestřábi z utkání základní části lepší bilanci. Před pondělním zápasem byl stav následující: ze čtyř utkání tři vyhráli, přičemž dvě utkání ovládli až v prodloužení, jedno utkání v prodloužení prohráli. Přerované však mají v poslední době velmi dobrou formu, podařilo se jim v závěru základní části poskočit až na třetí příčku a v play-off zdolali silnou Techniku Brno a nejtěsněji možně Porubu. Toto pravé hanácké finálové derby skončilo v pondělí 3:0 pro Jestřáby, kteří tak potvrdili vynikající kondici. Recenze z dalších hokejových utkání sledujte na bet365.

Na další domácí finálový zápas Jestřábů se můžete přijít podívat na prostějovský zimní stadion v pátek 21.3. od 18:00. (PR)

 

Komentáře

V pátek přijďte už v 17:45 a pomožte nám s úvodním choreem pro celý stadion!!! :)

Poslat nový komentář