Policisté se věnují prevenci. V rámci Evropského dne proti vloupání 2022

Policisté se věnují prevenci. V rámci Evropského dne proti vloupání 2022
Foto PČR
Další fotky: 
Policisté se věnují prevenci. V rámci Evropského dne proti vloupání 2022

Evropský den proti vloupání v letošním roce připadl na středu 15. června a jeho cílem je upozornit na prevenci vztahující se k tomuto druhu protiprávního jednání. Kampaň připomíná rady a doporučení, jak zabezpečit objekt proti vloupání, jak řešit postup v případě narušení objektu pachatelem a navazuje tak na celorepublikový preventivní projekt Policie ČR a Ministerstva vnitra „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“.

Evropský den proti vloupání letos doprovází ve všech členských státech zapojených do Evropské sítě prevence kriminality (EUCPN) dva slogany: „Ujistěte se, že to bude pouze šéfkuchař, kdo vás ten večer překvapí“ a slogan: „Ať se z vysněné dovolené nestane noční můra“.

V rámci kampaně provádí policisté v těchto dnech v celém Olomouckém kraji bezpečnostní akce, při kterých policisté z obvodních oddělení, oddělení hlídkové služby a policejní preventisté kontrolují zabezpečení objektů a majitelům nemovitostí předávají cenné rady a doporučení podpořené propagačními letáky kampaně.

„Ve čtvrtek 30. června 2022 jsme v dopoledních hodinách kontrolovali zahrádkářské kolonie a chatové osady na Šumpersku a zaměřili jsme se především na zabezpečení rekreačních chat a chalup. Přítomným majitelům jsme předali rady a doporučení jak si svůj majetek zabezpečit, a taktéž s nimi pronesli pár slov, co je v dané problematice tíží. K velké spokojenosti jsme při kontrole nezjistili žádné násilné vniknutí do objektů ani jiné protiprávní jednání,“ uvedl policejní preventista Ladislav Jílek.

„Závěrem bychom chtěli majitele nemovitostí, kteří mají zájem dobře zabezpečit svůj majetek, upozornit na možnost využití mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se!“, dostupné v App Store i v Google Play, která navíc nabízí také přehled certifikovaných odborníků v regionech, nebo na webových stránkách http://www.stopvloupani.cz a webových stránkách http://www.zabezpectese.cz,“ doplnil Jílek. (red)

Poslat nový komentář