Svlékl se a bušil hlavou do policejního auta

Svlékl se a bušil hlavou do policejního auta
ilustrační koláž

Ve středu 29. února měli strážníci Městské policie Prostějov plno práce s opilým agresivním mladíkem. Mladík skončil v poutech a noc strávil na záchytce.

K celému konfliktu došlo okolo jednadvacáté hodiny. Hlídka strážníků vyjela na základě telefonického žádosti obsluhy baru, a to z důvodu vykázání opilého hosta z provozovny. Ten strážníky uposlechl a místnost opustil. Venku před barem se ale svlékl do půl těla a začal hlídku slovně urážet. Následně hlavou a rameny narážel do služebního vozu a snažil se napadnout i hlídku. "Jelikož od svého protiprávního jednání nemínil ustoupit, byly proti němu použity donucovací prostředky hmaty, chvaty, posléze i pouta," uvedla Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov. 

Pětadvacetiletý muž se i nadále choval násilnicky. Pro svůj opilecký stav putoval za doprovodu hlídky na záchytnou stanici do Olomouce. Při dechové zkoušce nadýchal 1,72 promile.

Událost byla postoupena přestupkové komisi pro podezření z přestupku proti občanskému soužití a veřejnému pořádku. Pokuta u správního řízení se může vyšplhat až na dvacet tisíc korun. Přeprava a nocleh v protialkoholním zařízení přijde celkem na 4 100 Kč.

(red)

Poslat nový komentář