Akce zaměřená na kontrolu řidičů

Akce zaměřená na kontrolu řidičů
ilustrační foto

V neděli v době od 08 do 12 hodin byla na teritoriu Prostějovska provedena dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do opatření bylo nasazeno 6 policistů, kteří v uvedené době zkontrolovali celkem 162 vozidel.

Při této akci bylo zjištěno 10 přestupků, které byly vyřešeny blokovými pokutami v celkové výši 2 600 Kč. Zaznamenán byl také případ řidiče, který jel pod vlivem alkoholu. Tento přestupek bude řešit správní orgán.

Jen pár hodin po skončení této akce byla přistižena při řízení motorového vozidla 22letá řidička. „V pondělí pár minut po půlnoci byla v obci Smržice kontrolována 22letá řidička osobního vozidla Renault. Jak bývá u těchto kontrol zvykem, byla u ní provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. Ta byla negativní. Opačný výsledek se dostavil při provedení testu na zjištění omamných, psychotropních nebo jiných návykových látek. Testem bylo prokázáno, že je pod vlivem amphetanimu,“ uvedla tisková mluvčí Miluše Zajícová. Mladá dívka vypověděla, že si v pátek ve večerních hodinách vzala tabletu extáze. Další jízda jí byla zakázána. Případ bude mít dohru u správního orgánu, který rozhodne o potrestání řidičky.

(red)

Poslat nový komentář