Události řešen MP PV z týdne 43/2012

Události řešen MP PV z týdne 43/2012
ilustrační foto

22.10.2012 - Na hlavním nádraží udeřili zloději.

Měli smůlu. Bravurním zásahem strážníků, skončili v rukou policistů. Celá událost se odehrála v odpoledních hodinách, poblíž vyhrazeného parkoviště pro taxi službu před budovou hlavního nádraží. Strážník na operačním středisku spatřil za pomocí městského kamerového systému muže, který se opíral o dopravní značku a kouřil cigaretu. Bylo u něho patrné, že požil lihoviny. Kolem něj se podezřele pohybovali dva spoluobčané. Po chvilce jeden z nich vytáhl nepozorovaně muži z kapsy peněženku. Po té se s parťákem rychlou chůzí vzdaloval směrem do ulice Svatoplukova, kde oba nasedli spolu s dalšími dvěma muži do vozidla a odjížděli směrem k centru. Hlídka tyto zjistila v ulici Trávnická. Všichni seděli uvnitř vozu. Strážníci je zablokovali služebním vozidlem a podezřelé muže ve věku 18, 41 ,43, 50 i s lupem zajistili. Pro podezření z trestného činu na místo přivolána Policie ČR. Ta si osoby převzala. Následně se podařilo vypátrat i poškozeného. Ten odjel taxíkem domů. Až při placení zjistil, že nemá peněženku!Tímto opět nabádáme veřejnost k větší obezřetnosti. Nedávejte šanci kapsářům a jím podobným. Vždy je zapotřebí si všímat okolí, kdo se kolem vás pohybuje, co se děje.

22.10.2012 - Chvilka nepozornosti a výlet u konce.

V odpoledních hodinách nahlásila žena na tísňovou linku 156 ztracené dvouleté dítě. To se nacházelo U Abrahámka v říčce Hloučela . Mokré, plačící postrádalo svého dědečka. Než hlídka dorazila do uvedené oblasti, vnuk se s dědou i matkou setkal. Oznamovatelka strážníkům potvrdila, že chlapce si v pořádku převzali rodinní příslušníci a již z místa odešli.

24.10.2012 - „Za dobrotu na žebrotu.“

O tom se přesvědčila na vlastní kůži devětačtyřicetiletá žena pracující na veřejných toaletách. Zákaznice si po dobu návštěvy k ní uschovala batoh. Po opuštění zařízení si věci převzala a při následné kontrole peněženky, dotyčnou obvinila z krádeže 1 000 Kč. Protistrana toto popírala. Jelikož obě trvaly na svém, vyrozuměna Policie ČR pro podezření z krádeže neznámou osobou. V průběhu řešení pětapadesátiletá poškozená připustila, že peníze mohla utratit, nebo vytrousit. Spor se nakonec urovnal.Zaměstnankyně byla od strážníků poučena, aby pro příště nepřebírala do úschovy osobní věci klientů a tak se do budoucna vyhnula podobným nepříjemnostem.

25.10.2012 - Kouř a zápach obtěžoval bydlící.

O půl deváté ráno přijato sdělení na linku 156 o zamoření dvora dýmem. Při kontrole zmíněné oblasti strážníci zjistili v nádvoří volně přístupných prostor firmy u zdi domu umístěná kamna, od kterých se šířil tmavě šedý kouř a zápach po celém okolí. Muž pohybující se po dvoře uvedl, že má za úkol pálit účetní doklady určené pro skartaci. O přítomnosti strážníků vyrozuměl majitele. Ten po příjezdu na místo k celé záležitosti uvedl : „ Někde ty dokumenty spálit musím. Lidi na skartování nemám a ve spalovně je to drahé.“ Událost si k dalšímu šetření převzal Odbor životního prostředí.

26.10.2012 - Obrán o peníze a mobilní telefon.

Před půl druhou v noci požádala telefonicky barmanka o příjezd hlídky na ulici Svatoplukova. O zavolání ji požádal pětapadesátiletý muž, který přišel o mobilní telefon a částku 1 200 Kč. Okradený hlídce sdělil, že ho o tyto věci připravily dvě spoluobčanky přímo na ulici. Pro podezření z trestného činu na místo přivolána Policie ČR, která si událost převzala.

Str. Jana Adámková - MP PV - prevence

Poslat nový komentář