Zavolal si záchranku, aby jeho smrt pomohla jiným

Zavolal si záchranku, aby jeho smrt pomohla jiným
ilustrační foto

Chystal se zabít, nechtěl ale, aby jeho smrt byla zbytečná. Proto nejperve zavolal sanitku a teprve potom stiskl spoušť. Chtěl, aby jeho orgány zachránily život jiným lidem. Smrt Tomáše Martínka z Určic na Prostějovsku tak s novými poznatky dosává jiný rozměr.

Osmadvacetiletý mladík si sáhl na život 18. října, kdy podle dostupných informací odjel autem do polí, odkus si po jedné hodině ranní zavolal záchranku. Potom se střelil do hlavy. Proč to udělal se dodnes spekuluje, podle lidí v obci neměl žádné problémy. "Hlava mi nebere, proč to udělal. A nikomu v obci. Dobře jsem ho znal. Byl to slušný pohodový kluk. Každý druhý den jsme se potkávali v místní hospůdce. Sedával s kamarády a vždycky se decentně bavili. Byl velice slušný. Jako všichni, kdo ho znali, jsem z toho velice špatný. Nevím o tom, že by měl nějaké problémy, které by ho mohly vést až k takovému činu,“ řekl například Blesku starosta Určic Vlastimil Konšel.

Jisté je, že sanitka odvážela mladíka ještě živého. V nemocnici, kam údajně před smrtí poslal dopis s přáním darovat orgány, však svůj boj o život prohrál. Po motivu sebevraždy policie zatím stále pátrá.(red, bat)

Poslat nový komentář