Kvůli penězům mladík napadal matku i sestru, policie jej vykázala z bytu

Kvůli penězům mladík napadal matku i sestru, policie jej vykázala z bytu
ilustrační foto

Prostějovští policisté vykázali z bytu dalšího násilníka. Teprve osmnáctiletý mladík napadal v jednom z prostějovských bytů na Mozartově ulici nejen svou o tři roky straší sestru, ale i matku.

 

Nejméně od září letošního roku se násilně vůči svým příbuznýcm choval teprve osmnáctiletý mladík z Prostějova. Po své jedenadvacetileté sestře a matce požadoval peníze. Pokud mu je nedaly, vyhrožoval, že jim ublíží. Naposledy je zkusil vydírat v sobotu odpoledne. 

"Syn po matce opět požadoval peníze. Když mu je odmítla dát, neváhal na ni fyzicky zaútočit. Škrtil ji, hrozil držákem na svíčku, později i nožem a plnou lahví vína, že jí ublíží, když mu nedá peníze. Žena z obavy o svůj život vše oznámila na policii. Zraněna nebyla," informuje policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

 

Přivolaní policisté nakonec násilníka zatkli. Kromě toho také využili možnosti vykázat jej z domu na deset dní a obvinili ho z vydírání. Teď mu hrozí pobyt za mřížemi od dvou do osmi let. 

V letošním roce však nejde o první takový případ, policisté museli letos v okrese Prostějov násilníky z jejich domů vykázat již po šestnáctý. To je oproti loňsku, kdy zaznamenali pouze sedm takových případů, velký nárůst.(bat)

 

Poslat nový komentář