Dopravní nehody stále pokračují

Dopravní nehody stále pokračují
ilustrační foto

Prostějov – Počasí, které nás nyní trápí nejen na silnicích, je typické pro lednový měsíc. Mráz, sníh střídá obleva a je potřeba s tím počítat pokaždé, když usedáme za volant. Bohužel i dnešní den je ve znamení nehod, kdy řidiči přeceňují své síly a podceňují stav na silnicích.

V noci z úterý na středu došlo k dopravní nehodě na ulici Vrahovická v Prostějově. Tady naboural neznámý řidič s dosud neoznačeným vozidlem do dvou zaparkovaných vozidel. Poškodil osobní vozidla BMW a Ford Focus a z místa nehody ujel. Škoda je vyčíslena na padesátšest tisíc korun.

Další dopravní nehodu způsobil šestatřicetiletý řidič osobního vozu Citroën Xsara mezi Nezamyslicemi a obcí Mořice. Řidič po projetí levotočivé zatáčky ve směru od Nezamyslic, kterou zřejmě projížděl ve vysoké rychlosti, dostal smyk a najel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím traktorem. Nárazem bylo osobní vozidlo vymrštěno do levého příkopu, kde opět bočně narazilo do stromu. Na místě zasahovali hasiči HZS Kojetín z důvodu úniku pohonných hmot z vozidla. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 56 tisíc korun.

Dnes kolem šesté hodiny ranní nepřizpůsobila čtyřiapadesátiletá řidička osobního vozu Škoda Fabia rychlost stavu a povrchu vozovky a na komunikaci mezi obcemi Kaple a Smržice dostala smyk. Na povrchu vozovku ležela vrstva čerstvého sněhu, po projetí úseku pod mostem mezi obcemi dostala s vozidlem smyk a vyjela mimo vozovku. Nehodou poškodila umělohmotný patník a narazila do stromu. Žena byla vozidlem RLP převezena do prostějovské nemocnice a podle lékařské zprávy utrpěla pouze lehká zranění. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou a hmotná škoda je vyčíslena na 60 500 korun.

(red)

Poslat nový komentář