Metanol opět zabíjel

Ilustrační foto
ilustrační foto

Hranice – Ani v novém roce není tzv. metanolové kauzy konec. Důkez je smrt jednapadesátiletého muže z Hranicka. Zdravotní pitvou byla jako pravděpodobná příčina úmrtí stanovena intoxikace metanolem.

 

V pondělí 7. ledna 2013 byl ve svém bytě nalezen mrtvý jednapadesátiletý muž. Policisté u mrtvého nalezli dvě lahve se zbytky alkoholu. Laboratorní vyšetření prokáže, jestli se právě v těchto lahvích nacházel závadný alkohol. Kriminalisté budou nadále prošetřovat, kde tyto lahve získal. Policejním orgánem byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Trestní řízeno je vedeno proti neznámému pachateli.

Policie znovu upozorňujeme všechnu veřejnost, aby byla při konzumaci tvrdého alkoholu velmi opatrná. Je nutné důsledně prověřit zdroj, ze kterého alkohol pochází. Etikety, kterými byly označeny lahve i barely se závadným alkoholem, naleznete na stránkách Ministerstva zdravotnictví a také na stránkách www.policie.cz, kde jsou pravidelně aktualizovány.

(red)

Poslat nový komentář