Řidiči řídí klidně i pod vlivem drog!

Řidiči řídí klidně i pod vlivem drog!
ilustrační foto

 

V průběhu čtvrtka přistihli prostějovští policisté hned několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem drog. Krátce po půlnoci kontrolovali v Olomoucké ulici řidiče osobního vozidla.

„U čtyřiadvacetiletého muže provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zato test na omamné, psychotropní nebo jiné návykové látky byl pozitivní na cannabis. K požití návykové látky se řidič přiznal. Podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Samozřejmě mu policisté další jízdu zakázali,“ uvedla mluvčí Irena Urbánková.

 

 

Kolem půl jedenácté v noci pak byl v ulici Libušínka v Prostějově kontrolován policejní hlídkou řidič vozidla Škoda Felicia. Tentokrát šlo o pětadvacetiletého muže a situace se opakovala - dechová zkouška byla negativní, zato test na omamné, psychotropní nebo jiné návykové látky byl pozitivní na amphetamin a methamphetamin. „Muž se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. K požití návykové látky se přiznal. Navíc policisté během kontroly zjistili, že mladý muž nemá řidičské oprávnění,“ dodala Irena Urbánková.

(red)

 

 

Poslat nový komentář