Lupič tiskl barmance pistoli k hlavě

Lupič tiskl barmance pistoli k hlavě
ilustrační foto

Chvíle hrůzy a obav o vlastní život prožila ve čtvrtek 26. září ráno barmanka jedné z heren v Kostelecké ulici. Lupič, který se ji rozhodl okrást, ji k vydání peněz donutil pomocí pistole. Tu jí přiložil k hlavě.

Lupič se do herny vydal mezi třetí a půl čtvrtou ráno. "Muž přistoupil k baru a po barmance požadoval vydání peněz. Na její sdělení, že žádné nemá, vytáhl zpod mikiny krátkou střelnou zbraň. Tu přiložil barmance k hlavě, levou rukou jí uchopil za rameno a se slovy „Chci celou tržbu, okamžitě mi dej peníze“ ji přinutil k vydání číšnického fleku se zhruba deseti tisíci korunami," popsala loupež policejní mluvčí Irena Urbánková. Lupič poté vytáhl peníze z feku a z baru utekl.

Podle popisu se mělo jednat o muže ve věku 30 až 40 let, štíhlé postavy, vysokého kolem 180 cm. Na sobě měl tmavé oblečení, zřejmě modrou šusťákovou bundu prodlouženou pod zadek. Na rukávu měla mít přesně nezjištěné znaky. Pod bundou měl mít mikinu tmavé barvy v délce do pasu a tmavé kalhoty z nezjištěného materiálu. Na očích měl nasazeny dioptrické brýle kulatého tvaru, ve velikosti přes celé oči až po obočí. Muž byl neoholen, měl tzv. strniště a knírek s bradkou tvořící kruh kolem úst. Měl hrubší hlas a mluvil plynule česky s místním přízvukem.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zločinu loupež, za který pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Na případu pracují a po pachateli pátrají.

Policie ČR Prostějov se tímto obrací se na veřejnost se žádostí o pomoc k ustanovení totožnosti dosud neznámého pachatele. Případné poznatky či informace k jeho ztotožnění mohou občané v pracovní době od 7 do 15 hodin sdělit kriminalistům SKPV OOK Prostějov na telefonní linku 974 781 336, případně na kteroukoliv policejní služebnu nebo kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

 

 

 

Poslat nový komentář