Psanci versus Pekelní andělé. Bitka vyvrcholila vraždou

Psanci versus Pekelní andělé. Bitka vyvrcholila vraždou
ilustrační fota internet
Další fotky: 
Psanci versus Pekelní andělé. Bitka vyvrcholila vraždou

 

Psanci versus Pekelní andělé. Tak se dá definovat rvačka dvou motorkářských gangů, která v neděli v Libině na Šumpersku vyvrcholila zastřelením jednoho z motorkářů. Další dva utrpěli střelná zranění. Ačkoliv se nehoda nestala na Prostějovsku, pouze v Olomouckém kraji, PvNovinkám se podařilo získat exkluzivní informace od jednoho z obyvatel Libiny. Rádi bychom se o ně s vámi podělili.

Bývalý obchod v Libině koupili motorkáři před několika lety. "Podle znaků, které mají na mašinách i bundách nebo helmách, jde o Outlaws MC. Porvali se s Hells Angels, ty jsou k poznání dost jednoduše," řekl PvNovinkám Pavel J. z Libiny, který dění kolem motorek sleduje od chvíle, kdy se v Libině objevily. Neměl tedy ani problém zjistit, kdo noví majitelé jsou. Podle jeho slov nebyly předtím s motorkáři žádné problémy, srazy mívali už dřív. "Hodně jejich z Polska, pár z Čech," dodal Pavel.

Po noční bitce se podle policejní mluvčí Marie Štrbákové motorkáři pokusili ujet. Policisté je ale zadrželi nedaleko Uničova, kde měli údajně ve voze najít i postřeleného muže, který cestou zemřel. Druhého muže v neděli operovali ve Fakultní nemocnici Olomouc. "Měl střelné poranění v oblasti břicha, kulka minula vnitřní orgány. Muž je ve stabilizovaném stavu," řekl mluvčí olomoucké nemocnice Egon Havrlant. Třetí zraněný vyvázl pouze s ošetřením. Všichni tři byli podle mluvčí cizí státní příslušníci.

Většina ze stovky účastníků přijela ze zahraničí, kvůli tlumočení se jejich výslechy podle policie protáhnou. "Zatím stále zjišťujeme, jaké byly okolnosti potyčky," dodala Štrbáková. Policie věc vyšetřuje jako podezření z vraždy.

Stejně jako Pavel J. mají motorkáři veskrze jasno. "Šlo o boj mezi dvěma gangy. Hells Angels v Česku operují přes dvacet let a cítí se zde jako na domácí půdě. Outlaws jsou zde tak tři roky, Angels jim nedají nic zadarmo," potvrdil PvNovinkám jeden z členů Harley Davidson klubu. (ber)

Trocha historie

Je jich pět. Nejobávanější motorkářské gangy na světě. Pagans, Bandidos, Mongols, Hell Angels a Outlaws MC.

Jejich ctihodnými prezidenty bývají i vrazi, do jejich byznysu patří vydírání či obchod s drogami a jejich skrýše skrývají pušky i protitankové zbraně. Tyhle motorkářské kluby jsou častěji něčím více než jen partou nadšenců do hlučných strojů na dvou kolech. Dva z nich už působí i na české půdě.

Hell Angels - nejslavnější z nejslavnějších.

Působiště: USA a dalších 31 zemí

Počet členů: 3 600

Nepřátelé: Pagans, Mongols, Bandidos, Outlaws

Vznik klubu je obestřen tajemstvím a hlásí se k němu víc otců-zakladatelů, takže jisté je jen to, že vznikl koncem 40. či počátkem 50. let v Kalifornii. Nejsou to žádní mazlíčci, jeho členové jsou zapleteni do násilných trestných činů, obchodu s drogami a kradeným zbožím a vyděračství. Mimo jiné chtěli zavraždit i Micka Jaggera z Rolling Stones. V České republice působí zhruba dvacet let.

Outlaws MC

Působiště: USA a dalších 18 států po celém světě

Počet členů: 1900

Nepřátelé: Hells Angels, Sons Of Silence

Vznikli už roku 1935 na místě přímo stylovém, v jednom baru na Route 66. Klub přežil světovou válku a rozšířil se do celého světa, jeho stoupence dnes najdete i v Polsku, Rusku či na Filipínách.

Pravděpodobně zlomová zpráva pochází z roku 2010. Outlaws MC narušili dosud jednoznačné kralování Hells Angels MC Bohemia a jsou druhým klubem velké 5ky, který vstoupil na území Čech. 

Poslat nový komentář